Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- 11 Δεκεμβρίου 2011,Κερατέα : ένας χρόνος μετά, σύμβολο αντίστασης και Ανατροπής

Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  • Η Κερατέα, 10 και 11 Δεκεμβρίου 2011 τιμά τους αγώνες του λαού της εναντίον της κρατικής τρομοκρατίας. Χρειάστηκαν 128 ημέρες  ηρωικού ξεσηκωμού, για να νικήσει η πόλη  τον τρόμο, τα  δακρυγόνα ,τις συλλήψεις , τους  ξυλοδαρμούς, τις δίκες.
  • Ο λαός της Κερατέας νίκησε  με αυτοοργάνωση   και χαλύβδινη πίστη ότι ο αγώνας για το περιβάλλον ήταν  και είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου. Νίκησε, γιατί αναπτύχθηκε σε όλο τον ελληνικό λαό ένα πρωτόγνωρο κίνημα αλληλεγγύης.   Γιατί πίστεψε ότι ένας λαός ενωμένος μπορεί να νικήσει . Και νίκησε.
  • Ο αγώνας του λαού της Κερατέας έχει προσλάβει σήμερα συμβολική διάσταση.  Η  εξουσία δεν είναι ανίκητη, όταν ο λαός ξεχυθεί στους δρόμους και στις πλατείες. Όταν αποφασίσει να αντισταθεί . Όταν αμφισβητήσει την εξουσία και τα ψέματά της. Όταν  ο αγώνας διεξάγεται με συνέπεια , με υπομονή και χωρίς εκπτώσεις και υποχωρήσεις.
  • Σε κρίσιμες στιγμές για την αποτελεσματικότητα των αγώνων  ο λαός της Κερατέας έδωσε ελπίδα σε όλους τους εργαζόμενους. Γι’ αυτό ένα χρόνο μετά , το Μέτωπο  θυμάται και τιμά τους αγώνες που έδωσε. Σε μια κρίσιμη στιγμή για το μέλλον των εργατικών  κινητοποιήσεων   είχαμε ανάγκη τότε από μια νίκη. Ο λαός της Κερατέας δεν υπέκυψε, δε συμβιβάστηκε, δεν υποχώρησε. Είμαστε μαζί του και τότε και τώρα.   

Δεν υπάρχουν σχόλια: