Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

ΓΕΡΜΑΝΙΑ- Μία ακόμη επιχείρηση συκοφάντησης και αμαύρωσης του σοσιαλισμού- Με αφορμή την 21η επέτειο της λεγόμενης «επανένωσης»

Στην πρώην πρωτεύουσα της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, τη Βόννη, επικεντρώνονται από το Σαββατοκύριακο οι φετινοί εορτασμοί για την 21η επέτειο της λεγόμενης επανένωσης των «δύο Γερμανιών». Εκδηλώσεις με σύνθημα «Ελευθερία, Ενότητα, Χαρά», που συνιστούν ετησίως την ευκαιρία για το διεθνές κεφάλαιο να αμαυρώσει την προσφορά του σοσιαλισμού μέσα από το παράδειγμα της ΓΛΔ.
Η αποκαλούμενη επανένωση της Γερμανίας, τέθηκε σε ισχύ στις 3 Οκτώβρη του 1990, με την προσάρτηση της Γερμανικής Λαοκρατικής Δημοκρατίας (ΓΛΔ) στην Ομοσπονδιακή Γερμανία, μετά τις διαπραγματεύσεις που είχαν προηγηθεί με τον τότε πρόεδρο της ΕΣΣΔ, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, ο οποίος είχε αναλάβει το τελικό στάδιο της καπιταλιστικής παλινόρθωσης.


Σε αυτό το κλίμα προπαγάνδας εντάσσονται και οι δηλώσεις του Γερμανού προέδρου Κρίστιαν Βουλφ, που στα πλαίσια παιδικής εκδήλωσης (!), απένειμε εύσημα στους κατοίκους της πρώην Ανατολικής Γερμανίας για τη συμβολή τους στην πτώση του Τείχους του Βερολίνου το 1989, υπογραμμίζοντας, ότι «οι πολίτες μπόρεσαν να πάρουν τη μοίρα στα χέρια τους και η χώρα μας μπόρεσε να ξαναενωθεί».
Η καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ, η οποία παρίσταται στις εκδηλώσεις της Βόννης, χαρακτήρισε το γεγονός της επανένωσης «μία πραγματική απελευθέρωση με την ευρεία έννοια». Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά της, τόνισε ότι δεν θα ήταν δυνατή η επανένωση «χωρίς την εμπιστοσύνη των γειτόνων της Γερμανίας» και εμφανίστηκε αισιόδοξη για την ολοκλήρωση της ενοποιητικής διαδικασίας. Πάντως ούτε καν η Μέρκελ μπορεί να αποκρύψει την πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν οι Ανατολικογερμανοί και παραδέχθηκε το χάσμα που εξακολουθεί να υφίσταται μεταξύ γερμανικής Ανατολής και Δύσης, παραπέμποντας στο «δημογραφικό μαρασμό» και την «υψηλή ανεργία» που παρατηρούνται στα ανατολικά κρατίδια.
Ουσιαστικά πρόκειται για το αποτέλεσμα της πολιτικής της «επανένωσης». Με τους πρώτους νόμους της «ενοποίησης», τα δυτικογερμανικά μονοπώλια πήραν στον έλεγχό τους, ανάμεσα σε άλλα (με επίσημα κρατικά στοιχεία): 8.500 βιομηχανικά συγκροτήματα και εργοστάσια, 20.000 μικροεπιχειρήσεις, 7.500 εστιατόρια, 900 βιβλιοπωλεία, 1.854 φαρμακεία, 3,68 εκατομμύρια εκτάρια αγροτικών και δασικών εκτάσεων, 25 δισεκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα οικοπέδων και κτιρίων. Ενώ η λαϊκή περιουσία ξεπουλήθηκε στους όπου Γης καπιταλιστές, έως και το τελευταίο μάρκο, οι οποίοι επιπλέον εισέπραξαν και πλουσιοπάροχες επιδοτήσεις δήθεν για να επενδύσουν, λόγω της ξεπερασμένης τάχα τεχνολογίας των εργοστασίων της ΓΛΔ...


ΠΗΓΗ-ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: