Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Το ΚΚΕ είναι με το λαό


Γρηγοριάδης Κώστας


Τους «πολλούς δρόμους» στην «αριστερά» διαπιστώνει σε δύο σχόλιά της η χτεσινή «Ελευθεροτυπία», αναπαράγοντας ταυτόχρονα την προπαγάνδα περί δήθεν «μοναχικής πορείας» του ΚΚΕ, που βασίζεται αποκλειστικά και μόνο στο αν το ΚΚΕ συνεργάζεται με τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ή και άλλους χώρους που αυτοτοποθετούνται σε αυτή τη μεγάλη και θολή ομπρέλα της «αριστεράς».
Μάλιστα, σε ένα από τα σχόλια, αναφορικά με τη στάση του ΚΚΕ για το πώς θα εκφραστεί το «όχι» στα χαράτσια και ειδικά στο χαράτσι στην ακίνητη περιουσία μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, σημειώνεται ότι «το ΚΚΕ λέει καθαρά "μην πληρώνετε" (μένει να δούμε αν θα κάνει το ίδιο στα ακίνητα που διαθέτει, διακινδυνεύοντας να του κόψουν το ρεύμα)».
Το σχόλιο καταλήγει: «Οποιος θέλει να είναι συνεπής λέει καθαρά: "Δεν πληρώνω, κόψτε μου το ρεύμα". Ολα τα άλλα είναι παλικαρισμοί, υπεκφυγές και ανέξοδη αντίσταση». Με άλλα λόγια, παίρνει θέση και λέει: Οποιος δε θέλει να πληρώσει να υποστεί και τις συνέπειες, συνεπώς ουσιαστικά λέει να πληρώσουν όλοι.
Ομως, το ΚΚΕ μιλάει για οργανωμένη λαϊκή άρνηση πληρωμής των χαρατσιών, και επειδή ο λαός δεν έχει και επειδή δε θέλει να κάνει κι άλλες θυσίες για την κερδοφορία της πλουτοκρατίας. Και είναι αυτό το οργανωμένο λαϊκό κίνημα που με τη μαζικότητα, τη μαχητικότητα και την αποφασιστικότητά του θα εμποδίσει την εφαρμογή του χαρατσιού και θα ανοίξει δρόμο για την παρεμπόδιση των αντιλαϊκών μέτρων συνολικά. Και εκεί αποδεικνύεται ότι το ΚΚΕ δεν ακολουθεί καθόλου «μοναχική πορεία»: Είναι μαζί με τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα που τσακίζονται από την αντιλαϊκή πολιτική, είναι στο πλευρό τους όχι μόνο στους δρόμους και σε κεντρικές εκδηλώσεις αλλά και στους τόπους δουλειάς και κατοικίας, και πρωτοστατεί για την οργάνωση του λαϊκού κινήματος και τη γιγάντωση της πάλης για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

ΠΗΓΗ-ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: