Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΑΜΕ-ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ


Συναδέλφισσες – φοι, Συναγωνιστές – Συναγωνίστριες,

Και στους εργαζόμενους στον κλάδο του χαρτιού και του τύπου φουντώνει καθημερινά η οργή για τα απανωτά χαράτσια που επιβάλλει η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη στήριξη όλου του αντιδραστικού μπλοκ.(Tου κεφαλαίου ,της τρόικας ,της Ν.Δ του ΛΑΟΣ της ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ).
Είναι τέτοια η προκλητικότητα της επίθεσης των κυβερνώντων και η σταθερή τους προσήλωση να σώσουν τα κέρδη του κεφαλαίου και τον καπιταλισμό, που καθημερινά να ανακοινώνουν ένα ακόμα χαράτσι, να προσθέτουν ένα αντεργατικό, αντιλαϊκό νόμο, όπως χθες η προκλητική ανακοίνωση του Υπουργού Οικονομικών να βάλουν πρόστιμο 10% στις μη προσκομιζόμενες αποδείξεις, προσθέτοντας νέο και αφαιρώντας αποδείξεις απ’ το αφορολόγητο που είναι για βασικές ανάγκες τις εργατικής οικογένειας, καταργώντας πλήρως κάθε επιστροφή φόρου.
Αυτό σημαίνει ότι η πλειοψηφία των λαϊκών οικογενειών θα πληρώσουν χαράτσι που θα κυμαίνεται από τα 500 έως τα 2500 ευρώ.
Την ίδια ώρα μειώνουν την φορολογία των βιομηχάνων και των άλλων κεφαλαιοκρατών, επιδοτούν τους τραπεζίτες με νέες 10αδες δίς ευρώ, απαλλάσσουν τους ξενοδόχους από το χαράτσι για τα ακίνητα.
Η πολιτική τους είναι βαθειά ταξική .Είναι έκφραση του μίσους που νοιώθουν αυτοί και η αστική τάξη απέναντι στους εργάτες ,τα λαϊκά στρώματα.
Αυτή την αλήθεια πασχίζουν να κρύψουν όλοι τους (η Ν.Δ ο ΛΑΟΣ τα κόμματα του ευρομονόδρομου ,τα αστικά μέσα ενημέρωσης) που κατηγορούν την κυβέρνηση για απουσία, για ανικανότητα, για μονομερή, άδικα, και αναποτελεσματικά μέτρα.
Η αλήθεια είναι ότι απέναντι μας έχουμε μια ταξική κυβέρνηση, μια κυβέρνηση του κεφαλαίου .Και για αυτό αδίστακτη και αποφασισμένη να προστατεύσει την τάξη της, τα συμφέροντα της, δια πυρός και σιδήρου, σε βάρος μας, ενάντια μας.
Όμως δεν είναι αποφασισμένο μόνο το μαύρο αντιλαϊκό μέτωπο .Αποφασισμένοι είμαστε και πρέπει να γίνουμε ακόμα περισσότερο και όλοι εμείς.

Οι αποφάσεις των διοικήσεων της Ομοσπονδίας, των Σωματείων, το κάλεσμα που απευθύναμε στους εργαζόμενους του κλάδου και τα μηνύματα που έχουμε είναι να αντισταθούμε, να τους παρεμποδίσουμε, να αρνηθούμε την πληρωμή των φοροχαρατσιών, δεν τους χρωστάμε τίποτα, μας χρωστάνε πολλά.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ
ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ

Είναι δεκάδες οι εργασιακοί χώροι στον κλάδο μας, που οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι από δύο μήνες έως και πάνω από πέντε μήνες. Αλλά και αυτοί οι εργαζόμενοι που πληρώνονται στην ώρα τους, τι δυνατότητες έχουν μετά την τεράστια ληστεία που έχει υποστεί ο μισθός και το μεροκάματο μέσα από τις συνεχείς ανατιμήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης, τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ, τις αυξήσεις στις βενζίνες, την παραπέρα εμπορευματοποίηση σε υγεία, παιδεία, φάρμακα, μας έχουν κάνει ο μισθός να εξανεμίζεται στο πρώτο 15νθήμερο του μήνα.

Αλλά γιατί να πληρώσουμε τα φοροχαράτσια τους; Οχι μόνο δεν χρωστάμε τίποτα και σε κανέναν, ούτε ένα ευρώ, αλλά μας χρωστάνε παρά πολλά.
Πληρώσαμε την καπιταλιστική ανάπτυξη που έφερε την κρίση με τον περιορισμό των δικαιωμάτων μας και την μείωση του βιοτικού μας επιπέδου. Τώρα θέλουν να μας φορτώσουν και τα βάρη της κρίση τους, τσακίζοντας και ξεμπερδεύοντας εντελώς από δικαιώματα και κατακτήσεις που πάρθηκαν με πολύ αγώνα ακόμα και με αίμα.
Στόχος τους αυτά που θα χάσουν από την κρίση να τα αναπληρώσει μετά η πάμφθηνη εργατική δύναμη.

Κανένα εργαζόμενο σήμερα δεν πρέπει να ξεγελά ή να φοβίζει η ψεύτικη και παραπλανητική προπαγάνδα Κυβέρνησης, μαύρου μετώπου που τη στηρίζει, ότι τάχα τα μέτρα είναι μονόδρομος για να μην πτωχεύσει η χώρα και παίρνονται για το καλό μας.

Μονόδρομος είναι για το κεφάλαιο και τα κέρδη του, αυτό θέλουν να σώσουν, σπέρνοντας τη φτώχεια και την εξαθλίωση στους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, κάνοντας τη ζωή μας κόλαση.
Δεν πάει άλλο, δεν είμαστε διατεθειμένοι να μετράμε θύματα στο βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Γι’ αυτό ο δρόμος της ανυπακοής, της απειθαρχίας, στα φοροχαράτσια, και συνολικά σε αυτή την πολιτική οργανωμένα, συλλογικά, μαζικά μέσα από τα σωματεία μας είναι μονόδρομος.
Αποτελεί ένα ποιοτικό, ένα μεγάλο βήμα στην κλιμάκωση της δράση μας η απόφαση μας να μην πληρώσουμε .
Για αυτό είμαστε σήμερα εδώ .Για να υπερασπιστούμε την απόφαση μας αυτή.
Οι συγκεντρώσεις μας τόσο της προηγουμένης Τετάρτης όσο και η σημερινή δεν έχουν εθιμοτυπικό χαραχτήρα, δεν είναι για την τιμή των όπλων .
Είμαστε εδώ γιατί θέλουμε να τους δηλώσουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να μην υποκύψουμε στα διλλήματα, στους εκβιασμούς, στις απειλές, να μην πληρώσουμε.
Για αυτό οργανώνουμε και θα οργανώσουμε σε κάθε εργοστάσιο τους εργαζόμενους και συλλογικά θα κόψουμε τα χέρια όποιου τολμήσει να κόψει σε κάποιον το ρεύμα.
Για αυτό πρωτοστατούμε και θα πρωτοστατήσουμε για λαϊκές επιτροπές σε κάθε γειτονιά ώστε αυτό να είναι το όπλο μας ενάντια σε αυτόν που θα έρθει να σφραγίσει το μαγαζί, να κόψει το ρεύμα, να κάνει την κατάσχεση.
Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας ενημερώνοντας καθημερινά τους εργαζόμενους σε κάθε χώρο δουλειάς. Για να αντισταθούμε στις απολύσεις την μείωση των μισθών την απλήρωτη δουλειά. Για την υπογραφή κλαδικών συλλογικών συμβάσεων.
Κάνουμε όλοι και όλες δική μας υπόθεση την επιτυχία των κινητοποιήσεων σε κάθε εργοστάσιο υπηρεσία κλάδο που οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα αγωνίζονται.
Κάνουμε δική μας υπόθεση την απεργία των δημοσίων υπαλλήλων .Η εργατική τάξη δεν χωρίζεται σε δημοσίους και ιδιωτικούς .Η εργατική λαϊκή οικογένεια είναι ενιαία.
Δεν θα φαγωθούμε μεταξύ μας. Δεν θα φάει εργάτης που παίρνει 500 ευρώ τον εργάτη που παίρνει 1200 ευρώ.
Δεν θα φάει ο εργάτης που δουλεύει στο δημόσιο τον εργάτη που δουλεύει στον ιδιωτικό τομέα.
Δεν χειροτερεύει και δεν καταστρέφεται η ζωή μας από τους αγώνες όσων αγωνίζονται. Πρέπει να οπλιστούμε με υπομονή και αλληλεγγύη για τον κάθε έναν από εμάς που αγωνίζεται
.Κάθε μικρή νίκη του κάθε εργαζόμενου αυτοαπασχολούμενου, έμπορα και βιοτεχνη, μαθητή, αγρότη, είναι νίκη όλων μας. Είναι μια μικρή επιτυχία όλων μας, συμβολή στον μεγάλο πόλεμο που έχουμε και πρέπει να κερδίσουμε
Όλοι εμείς είμαστε στο ίδιο στρατόπεδο και απέναντι μας έχουμε τον κύριο αντίπαλο μας .Την μεγαλοεργοδοσία ,τις πολυεθνικές ,την λυκοσυμαχια της ευρωπαϊκής ένωσης ,τους πολιτικούς εκπρόσωπους του κεφαλαίου ,τα τσιράκια τους στο συνδικαλιστικό κίνημα.
Πρωτοστατούμε στην οργάνωση της Πανεργατικής Απεργίας στις 19 Οκτώβρη, για να πάρει χαρακτήρα καθολικής, μαζικής συμμετοχής και να δώσει τη δυνατότητα παραπέρα κλιμάκωσης, για να νεκρώσουν όλοι οι χώροι δουλειάς.
Μπορούμε να τους βάλουμε εμπόδια να τους δυσκολέψουμε, να αποτρέψουμε τη φοροληστεία, να μην πληρώσει κανείς εργαζόμενος τα χαράτσια.
Βαδίζοντας σταθερά και αταλάντευτα στο δρόμο του ενιαίου μετώπου και της κοινής δράσης και συμμαχίας της εργατικής τάξης με τα άλλα λαϊκά στρώματα που πλήττονται το ίδιο. Σε ρήξη και για την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου.
Για να ανοίξουμε την προοπτική του άλλου δρόμου ανάπτυξης που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των εργαζομένων και όχι τα κέρδη του κεφαλαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: