Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕ ΚΑΙ ΧΤΕΣ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ! ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ !


  • Με νέα δυναμική κλιμακώνουμε τον αγώνα
  • 5 Οκτώβρη απεργία σε Δημόσιο και ΔΕΚΟ
  • 19 Οκτώβρη γενική πανελλαδική πανεργατική απεργία
ΑΘΗΝΑ

  • Δεκάδες χιλιάδες λαού ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα Ομοσπονδιών και Σωματείων εργαζομένων και ΕΒΕ και βροντοφώναξαν: «Δεν πληρώνουμε τα χαράτσια». Στη συγκέντρωση απηύθυνε χαιρετισμό ο αναπληρωτής γγ της ΠΣΟ, Βαλεντίν Πάτσο.
  • Δυναμώνει και πλαταίνει το οργανωμένο λαϊκό κίνημα αντίστασης στην αντιλαϊκή επιδρομή και φοροληστεία με νέα δυναμική, που μπορεί να εμποδίσει τα άγρια μέτρα.

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ!
 
Χιλιάδες πλημμύρισαν και χτες το Σύνταγμα, για δεύτερη φορά μέσα σε μια εβδομάδα, διατρανώνοντας: «Δεν έχουμε, δεν μπορούμε, δεν πληρώνουμε. Μπορούμε να τους σταματήσουμε!». Και έκαναν πράξη την οργανωμένη λαϊκή άρνηση πληρωμής των χαρατσιών της κυβέρνησης. Αψήφησαν την τρομοκρατία που καλλιεργεί το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης - τρόικας - πλουτοκρατίας και των αστικών μέσων ενημέρωσης. Εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, φοιτητές, συνταξιούχοι, νέα ζευγάρια ανταποκρίθηκαν μαζικά, δυναμικά και μαχητικά στο κάλεσμα των ταξικών συνδικάτων και των μαζικών φορέων των γειτονιών και των αυτοαπασχολούμενων.
Πολλοί, βρέθηκαν για πρώτη φορά οργανωμένα στα συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα. Μαζί με τα συνδικάτα, τις Λαϊκές Επιτροπές, τους μαζικούς φορείς. Γεγονός που αναδεικνύει τη σημασία που έχει η δουλειά «από τα κάτω», με τις γενικές συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς, τις επιτροπές αγώνα. Δράση που μπορεί να έχει συγκεκριμένα αποτελέσματα στην κατεύθυνση της συσπείρωσης δυνάμεων και στο να πλατύνει η συμμετοχή εργατικών και λαϊκών δυνάμεων ενάντια στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική.
Από νωρίς το απόγευμα, πολύ πριν το καθορισμένο ραντεβού, είχαν ήδη συρρεύσει στην πλατεία Συντάγματος εργαζόμενοι και εργαζόμενες. Στην κεντρική εξέδρα, που είχε στηθεί μπροστά από το υπουργείο Οικονομικών, το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο: «Αρνηση πληρωμής. Οργανωμένη λαϊκή ανυπακοή» και πίσω από το σύνθημα είχε αποτυπωθεί ένα χαρατσόχαρτο.
 

Λίγο μετά τις 6.30 το απόγευμα φτάνει στο Σύνταγμα από τη Φιλελλήνων η προσυγκέντρωση από τις Στύλες του Ολυμπίου Διός. «Μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους», απαιτεί με το πανό της η Λαϊκή Επιτροπή και η Επιτροπή Ανέργων της Καλλιθέας. Στο χώρο του Συντάγματος βρισκόταν ήδη η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, που με το πανό της καλούσε: «Γυναίκες ξεσηκωθείτε».
Αμέσως μετά, από την πλευρά της Σταδίου, καταφθάνουν οι προσυγκεντρώσεις, που είχαν, στο μεταξύ, μετατραπεί σε μια μαζική και μαχητική πορεία. Χιλιάδες εργαζόμενοι με τα πανό των συνδικάτων τους, από τη βιομηχανία, τον επισιτισμό - τουρισμό, τους οικοδόμους, οι αυτοαπασχολούμενοι με τα σωματεία τους πίσω από το πανό της ΠΑΣΕΒΕ, από το Δημόσιο, οι φοιτητές με το ΜΑΣ, μαζικοί φορείς απ' όλες τις γειτονιές και τους δήμους της Αθήνας. Χαρακτηριστικό ήταν το στιγμιότυπο των εργαζομένων στο χρηματοπιστωτικό, που είχαν καρφιτσώσει σ' ένα κοντάρι τα χαράτσια και πορεύονταν μ' αυτά.
Οταν η πορεία έφτασε στο Σύνταγμα και «απλώθηκε», έπιανε όλο το δρόμο από τη Φιλελλήνων μέχρι τη Σταδίου καθώς και τη Γεωργίου Α', μέχρι το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετάνια». Ξεχωριστή ήταν η παρουσία των ιδιοκτητών ταξί, που ήρθαν στην πορεία, με τις σημαίες της ΠΑΣΕΒΕ βρίσκονταν στη Σταδίου.


Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τη Γενική της Γραμματέα Αλέκα Παπαρήγα.


 
 
 
                                       Πηγή:www.rizospastis.gr



ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: