Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Σχόλιο του KKE για το φορολογικό



Διακηρυγμένος στόχος της κυβέρνησης, όπως τον επανέλαβε και σήμερα, είναι η αξιοποίηση της φορολογικής πολιτικής ως εργαλείο για τη δημιουργία ενός ακόμη πιο ευνοϊκού περιβάλλοντος για την ενίσχυση της επιχειρηματικής δράσης και την προσέλκυση ξένων κεφαλαίων, προσφέροντας ταυτόχρονα φθηνή εργατική δύναμη, βασικές προϋποθέσεις για τη διασφάλιση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας τους.
Αυτή η φορολογική πολιτική, που διαχρονικά ασκήθηκε από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, οδήγησε στην προκλητική φοροαπαλλαγή του μεγάλου κεφαλαίου και στην φοροεπιδρομή κατά της λαϊκής οικογένειας.
Τα μέχρι σήμερα μέτρα της κυβέρνησης, μείωση των φορολογικών συντελεστών για τους επιχειρηματικούς ομίλους και διαδοχικές αυξήσεις στο ΦΠΑ και τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης, κονιορτοποιούν τις διακηρύξεις της περί δίκαιου φορολογικού συστήματος. Η κυβερνητική επιλογή περί εύρεσης νέων φορολογικών πηγών ισοδύναμου αποτελέσματος θα οδηγήσει στην εναλλαγή μορφών φορολογίας που θα επιβαρύνουν τη λαϊκή οικογένεια.
          Οι διακηρυγμένοι στόχοι πάλης του ΚΚΕ για τη φορολογία βρίσκονται στον αντίποδα των ευρωενωσιακών κατευθύνσεων και των επιδιώξεων των κομμάτων του «ευρωμονόδρομου». Το ΚΚΕ διεκδικεί: Αύξηση του αφορολόγητου ορίου για τη λαϊκή οικογένεια και κατάργηση του ΦΠΑ και των ειδικών φόρων κατανάλωσης στα εμπορεύματα και τις υπηρεσίες που καλύπτουν τις λαϊκές ανάγκες, αύξηση της φορολογίας στην μεγάλη κινητή και ακίνητη περιουσία, αύξηση των συντελεστών φορολογίας στο 45% για το μεγάλο κεφάλαιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: