Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Οι Οικολόγοι Πράσινοι για τις αλλαγές στο νόμο περί ναρκωτικών ουσιών


Σχολιάζοντας εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας, τις εξαγγελίες του υπουργού δικαιοσύνης για αλλαγές στο νόμο περί ναρκωτικών ουσιών, η εκπρόσωπος Τύπου Ελεάννα Ιωαννίδου δήλωσε:

"Οι Οικολόγοι Πράσινοι συμμετέχοντας στη Συμμαχία «Αλλάξτε Πολιτική για τα Ναρκωτικά» έχουμε επανειλημμένα τονίσει, ότι οι απαγορευτικές πολιτικές σκοτώνουν το χρήστη, πλουτίζουν τον έμπορο και αυξάνουν την βλάβη για την κοινωνία. Η αποποινικοποίηση της χρήσης απαγορευμένων ουσιών και η δωρεάν κρατικά ελεγχόμενη χορήγησή τους στους τοξικοεξαρτημένους χρήστες αποτελούν βασική προϋπόθεση για να καταπολεμηθεί το εμπόριο.
Θεωρούμε αυτονόητη την αποποινικοποίηση της κλωστικής κάνναβης, που αποτελεί μοχλό για την αγροτική οικονομία. Επειδή όμως, ασήμαντες φαινομενικά λεπτομέρειες μπορούν να τονώσουν το εμπόριο, αντί να το καταπολεμήσουν, αναμένουμε το πλήρες νομοσχέδιο, για να τοποθετηθούμε αναλυτικά. Ελπίζουμε αυτή την φορά η κυβέρνηση να νομοθετήσει με γνώμονα την υγεία των πολιτών και οι εξαγγελίες της που κινούνται στην κατεύθυνση των προτάσεων της Συμμαχίας, να μην είναι απλά επικοινωνιακές ή εισπρακτικού χαρακτήρα."

Δεν υπάρχουν σχόλια: