Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2009-«Θα καταργήσουμε τα δακρυγόνα».Ικανοποίηση Χρυσοχοΐδη για την αποτελεσματικότητα των «στοχευμένων προσαγωγών».Του Matrix1917



ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2009-«Θα καταργήσουμε τα δακρυγόνα».Ικανοποίηση Χρυσοχοΐδη για την αποτελεσματικότητα των «στοχευμένων προσαγωγών».
ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟ 20% ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ-ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΩΝ . 


Αναδημοσίευση 


ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Λία Νεσφυγέ Στέλιος Βραδέλης

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τετάρτη 09 Δεκεμβρίου 2009



Διαδηλώσεις χωρίς δακρυγόνα και συνέχεια στο δόγμα των «προληπτικών προσαγωγών» εξήγγειλε χθες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Κάνοντας τον απολογισμό δράσης της Αστυνομίας κατά τις προηγούμενες μέρες, ο κ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε ικανοποιημένος,αφού όπως είπε αποτράπηκε ένα οργανωμένο πογκρόμ βίας και μίσους από ταραξίες που ετοίμαζαν «Νύχτα των Κρυστάλλων» στην Αθήνα. 
Πάντως, ο κ. Χρυσοχοΐδης εξήγγειλε ότι από τις 2 Ιανουαρίου όλοι οι αστυνομικοί θα φέρουν τα διακριτικά τους σήματα, δηλαδή τον μοναδικό για τον καθένα τους αριθμό μητρώου (κάτι που ωστόσο και σήμερα είναι υποχρεωμένοι να κάνουν), μαζί με το ονοματεπώνυμό τους στις στολές τους, ώστε ο πολίτης να ξέρει ανά πάσα στιγμή ποιος είναι απέναντί του. Σύντομα πάντως, κατά τον υπουργό, και τα δακρυγόνα θα αποτελέσουν παρελθόν από τις διαδηλώσεις τόσο για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας από τις χημικές ουσίες που περιέχουν όσο και για λόγους προστασίας του περιβάλλοντος. «Εξετάζουμε, και υπάρχει ειδική επιτροπή, την κατάργηση της ρίψης δακρυγόνων και χημικών. Είναι μια υπόθεση που πρέπει να τελειώνει», δήλωσε ο υπουργός.
«Η σημερινή Αθήνα σε τίποτα δεν θυμίζει την πόλη που καιγόταν για πάνω από δυο εβδομάδες πέρσι τον Δεκέμβρη. Σήμερα η πόλη λειτουργεί, οι πολίτες κυκλοφορούν ελεύθερα χωρίς φόβο στους δρόμους», υποστήριξε στη συνέχεια. Μάλιστα, ο κ. Χρυσοχοΐδης επιτέθηκε σε όσους ασκούν κριτική για την έντονη παρουσία της Αστυνομίας λέγοντας ότι «δεν μπορεί, όταν καίγεται η Αθήνα να μιλάμε για απουσία της Αστυνομίας και όταν η Αστυνομία κάνει τη δουλειά της να καταγγέλλεται η αστυνομοκρατία και να λέγονται υπερβολές για σιδηρόφρακτες Δημοκρατίες και άλλες τέτοιες ανοησίες. Ας τελειώνουμε με τους μεταπολιτευτικούς μύθους». 




ΠΗΓΗ-http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4550201

Matrix1917

Δεν υπάρχουν σχόλια: