Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής.«Απέναντι στο μέτωπο της καταστροφής και της συναίνεσης το μέτωπο του λαού»





ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ
Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής

«Εάν η πραγματικότητα δεν ήταν τόσο τραγική για την μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού σίγουρα θα θύμιζε φαρσοκωμωδία με πρωταγωνιστές την κυβέρνηση, την τρόικα και το μεγαλύτερο μέρος του πολιτικού μας συστήματος.
Η Τρόικα δηλώνει με τον πιο επίσημο τρόπο ότι το μνημόνιο απέτυχε, ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο και προκειμένου να επιβληθούν νέα πολύ σκληρότερα μέτρα απαιτεί την συναίνεση των πολιτικών κομμάτων και της κοινωνίας!
Η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου έχει χάσει τον έλεγχο καθώς η πολιτική της διαλύει στην κυριολεξία το κράτος και την χώρα καταστρέφοντας και βυθίζοντας στην ανασφάλεια και τον φόβο τις ζωές εκατομμυρίων ανοίγοντας ταυτόχρονα τον δρόμο στους έμπορους του μίσους, της πατριδοκαπηλίας και της μισαλλοδοξίας.
Ανυπόληπτη στα μάτια των δανειστών και των ευρωπαίων εταίρων μα και στο εσωτερικό, με τα κεντρικά της στελέχη όπως οι  Παπακωσταντίνου και Παπουτσής να χλευάζονται και να δέχονται αυστηρές υποδείξεις από δημοσιογραφίσκους των δελτίων της TV.
Η ΝΔ του Σαμαρά ακολουθεί την γραμμή «τραβάτε με κι ας κλαίω» προκειμένου να μην φανεί πως συναινεί εύκολα μετά το φιάσκο της τάχα αντιμνημονιακής γραμμής και οι διάφοροι πρόθυμοι όπως το ΛΑΟΣ συμπληρώνουν το παζλ του «μετώπου της αντίδρασης και της καταστροφής».
Η κοινοβουλευτική αριστερά – η μόνη που έχει δυνατότητα παρουσίας στα κεντρικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και στον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής – πέρα από ένα στενό κομματικό ακροατήριο, έχει χάσει επαφή με το μεγάλο σώμα της κοινωνίας.
Αυτή την ώρα απαιτείται μια στάση ευθύνης, ταχύτητας και τόλμης απ’ όλους τους εκπροσώπους του κόσμου της εργασίας και των λαϊκών συμφερόντων. Συνδικαλιστικές πρωτοβουλίες, πολιτικά κόμματα και οργανώσεις της αριστεράς, μικρές και μεγαλύτερες συλλογικότητες των κινημάτων αντίστασης, ο κόσμος του πολιτισμού και η νεολαία να βρεθούν  σε μια πορεία σύγκλισης, κοινής μετωπικής δράσης και έκφρασης.
Απέναντι στο υπό συγκρότηση μέτωπο της αντίδρασης και της καταστροφής των πιο άγριων καπιταλιστών και της διεφθαρμένης πολιτικής ηγεσίας σε Ελλάδα και Ευρώπη να αντιπαραθέσουμε το Μέτωπο του λαού, με μέσο την αλληλεγγύη και  με στόχο την ανατροπή και την νίκη.»

Αθήνα 18/5/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: