Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Μ.Α.Σ. : «Για τις ρατσιστικές επιθέσεις και την κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας»


«Για τις ρατσιστικές επιθέσεις
και την κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας»


Η βάρβαρη επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση σε όλη την εργατική τάξη της χώρας μας εξειδικεύεται στους πρόσφυγες και μετανάστες με τη μορφή των πογκρόμ και του ξυλοδαρμού.
Οι φοιτητές καθημερινά γίνονται μάρτυρες των  ξυλοδαρμών αλλοδαπών μικροπωλητών από αστυνομικούς μπροστά και μέσα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο (Πατησίων), αλλά και μπροστά στην Νομική σχολή όπου την Παρασκευή 13/5 εισέβαλαν μηχανάκια της ομάδας ΔΙΑΣ και ξυλοκοπούσαν μετανάστες. Η ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας έχει παραδοθεί στο έλεος της δράσης κυκλωμάτων ναρκωτικών, πορνείας, εκμετάλλευσης μεταναστών, καθώς και της εγκληματικής δράσης της «Χρυσής Αυγής» και άλλων ομάδων και «μπράβων», που δρουν με ανοχή της αστυνομίας.

Το ΜΑΣ καταγγέλλει την κυβέρνηση για την αντιμεταναστευτική και τρομοκρατική πολιτική της.
Είναι συνένοχη και συνυπεύθυνη για τα δεινά των προσφύγων, των μεταναστών, των λαών που καθημερινά βιάζονται από τις καπιταλιστικές κυβερνήσεις. Καταγγέλλει  τα κόμματα και τις ομάδες που προσπαθούν να επικεντρώσουν στο πρόσωπο των μεταναστών τα προβλήματα της παραοικονομίας, της ανεργίας, της μείωσης των μισθών και της εγκληματικότητας. Απ' αυτή την κατάσταση επωφελούνται μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που θέλουν να γίνουν ιδιοκτησία τους ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα σε εξευτελιστική τιμή.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η Ε.Ε., η Ν.Δ., το ΛΑΟΣ θέλουν και τους μετανάστες σαν φτηνό αναλώσιμο εργατικό δυναμικό και αρνούνται τα στοιχειώδη δικαιώματά τους να ζουν και να κυκλοφορούν χωρίς το φόβο της παρανομίας και τους χρησιμοποιούν για την προώθηση αντεργατικών μέτρων. Είναι οι ίδιες δυνάμεις που υποκλίνονται στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, συμφωνούν με τις επιθέσεις στην Αφρική και όπου αλλού,   χρησιμοποιούν ως πρόσχημα τα δικαιώματα και την ελευθερία των λαών ενώ ταυτόχρονα τους δολοφονούν, τους εξαναγκάζουν να  εγκαταλείψουν τη χώρα τους για να γλυτώσουν από τη φτώχεια, την ανεργία, την εξαθλίωση.

Κανένας φόβος-κανένας εκβιασμός. Η θέση των προσφύγων και των μεταναστών εργαζομένων και φοιτητών είναι μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ και το ΜΑΣ. Το ΜΑΣ, πλάι στο ταξικό εργατικό κίνημα, υπερασπίζεται το δικαίωμα των εργαζομένων, να ζουν, να εργάζονται, να καλύπτουν όλες τις σύγχρονες ανάγκες τους ανεξάρτητα από το χρώμα, τη χώρα, τη θρησκεία που έχουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: