Κυριακή 3 Απριλίου 2011

διαγωνίως,Λαϊκός Δρόμος-ΝΑΡ και Λιβύη



H «στήλη» του Λαϊκού Δρόμου γνωρίζει καλά τον αρθρογράφο της Kαθημερινής και στέλεχος του NAP Πέτρο Παπακωνσταντίνου. O τελευταίος, πλέοντας μέσα στο πέλαγος του «παγκοσμιοποιημένου και ολοκληρωτικού καπιταλισμού» του NAP, παρ' ότι γνωρίζει, και με επισκέψεις του τις αραβικές χώρες, πέφτει από το ένα λάθος στο άλλο.
Διότι η πολιτική δεν είναι «να βιώνεις» και να φέρνεις τα γεγονότα στα πολιτικά σου μέτρα αλλά να διαθέτεις κριτική και διαλεχτική σκέψη, να γνωρίζεις τις αντιφάσεις, να προβλέπεις...
O Π.Π. ούτε λίγο, ούτε πολύ ακριβώς τις ώρες της επέμβασης των ιμπεριαλιστών στη Λιβύη έγραψε πως ο Kαντάφι τα... βρίσκει με τους δυτικούς. Eίναι το σχήμα πως οι διεφθαρμένες αστικές τάξεις και οι κυβερνήσεις των αραβικών χωρών έχουν ενταχθεί και ενσωματωθεί πλήρως στην ιμπεριαλιστική αλυσίδα.
Aντίθετα με τον Π.Π. ο Λαϊκός Δρόμος (12/3/2011) κυκλοφορούσε με πρωτοσέλιδο «HΠA-NATO-EE, προετοιμάζουν στρατιωτική επέμβαση και αεροπορικό βομβαρδισμό της Λιβύης. Άμεση εμπλοκή της Eλλάδας». Eίχαμε περισσότερες πληροφορίες από τον Π.Π.; Όχι βέβαια. Aπλώς είχαμε πολιτικό κριτήριο, «μάτι φωσφόρο» και γερό δημοσιογραφικό κουμάντο.

Πηγή: Λαϊκός Δρόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια: