Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Δήλωση του Μπάμπη Αγγουράκη ευρωβουλευτή και μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ από τη Βενεζουέλα

Η κεντρική Επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος Βενεζουέλας

Η παρουσία μας εδώ εκφράζει την αλληλεγγύη των Ελλήνων κομμουνιστών προς τους εργαζόμενους και τις λαϊκές δυνάμεις της Βενεζουέλας. Είναι έκφραση των ισχυρών διεθνιστικών δεσμών με το ΚΚ Βενεζουέλας και το ταξικό εργατικό κίνημα της χώρας, που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στους λαϊκούς αγώνες.
Στην περιοχή εκτυλίσσονται γενικότεροι σχεδιασμοί του βορειοαμερικανικού ιμπεριαλισμού, με την εμπλοκή της ΕΕ του ΝΑΤΟ και ευρωπαϊκών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Οι ενορχηστρωμένες πιέσεις και απειλές εναντίον της Βενεζουέλας, οι προσπάθειες παρέμβασης στις εκλογές  με την συκοφάντηση της κυβέρνησής της, του προέδρου της χώρας που προωθούν οι ιμπεριαλιστές πρώτα και κύρια οι ΗΠΑ, η όξυνση του αντικομμουνισμού που τροφοδοτούν τα ελεγχόμενα από την ολιγαρχία ΜΜΕ δεν είναι άσχετες με τις εξελίξεις.


Η πορεία των πραγμάτων θα εξαρτηθεί από την οργάνωση της εργατικής τάξης και των λαϊκών δυνάμεων, την ετοιμότητά τους για θαρραλέα βήματα στην κατεύθυνση της ανατροπής της κυριαρχίας των μονοπωλίων. Σε αυτό τον αγώνα θα βρισκόμαστε σταθερά στο πλευρό τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: