Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Τρομοκρατία χωρίς τρομοκράτες!

Καιρό είχαμε να ακούσουμε τόσα και τέτοια ψέματα από την Ελληνική Αστυνομία. Φαίνεται ότι δε βοήθησε και πολύ η μετονομασία του υπουργείου από υπουργείο Δημόσιας Τάξης (πιο σωστό και κοντά στο "ησυχία, τάξη και ασφάλεια") σε υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Το χειρότερο ψέμα, και πια αποδεδειγμένο (και ας αναπαράγεται από τη δημοσιογραφική ...υπηρεσία του πολίτη), η ανύπαρκτη "κυνική" συνομιλία των "τρομοκρατών" στο φασιστικό χτύπημα που είχε σαν αποτέλεσμα τη δολοφονία του 15χρονου Αφγανού και το σοβαρό τραυματισμό της μικρότερης αδερφής του.
Αλήθεια, γιατί τόσα ψέματα αν όντως οι αστυνομικές αρχές έχουν ακράδαντα στοιχεία που αποδεικνύουν την ενοχή των συλληφθέντων;
Η κατοχή βιβλίων, σχεδιαγραμμάτων, η ενοικίαση σπιτιών, οι φιλικές σχέσεις, οι τηλεφωνικές συνομιλίες κ.λπ. δεν αποτελούν, απ' όσα γνωρίζουμε, αδίκημα στις αστικές δημοκρατίες. Και ένοπλη τομοκρατική οργάνωση, με μέλη που παρακολουθούνται για χρόνια ανελλιπώς, χωρίς όπλα και στοιχεία δεν νοείται. Κάτι δεν πάει καλά με την αστική δημοκρατία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: