Και 'σεις κάθεστε και παιδεύεστε φτιάχνεται οργανώσεις και κόμματα, συνδικαλίζεσται, κοπανιέσται με τους μπάτσους, χάνεται τις δουλειές σας κ.λπ. κ.λπ.. Αφού είναι πιο απλό το πράγμα!
Από το indy.gr:
Η "Λίστα 301" και οι μπολσεβίκοι χρήστες του Firefox που συνομωτούν
Η υποστήριξη και χρήση ελεύθερου λογισμικού υποστηρίζει τον κομμουνισμό και στρέφεται εναντίον του καπιταλισμού σύμφωνα τη μεγαλύτερη σύμπραξη αμερικανικών οργανισμών πνευματικής ιδιοκτησίας.
Σύμφωνα με τον Guardian, η Διεθνής Ένωση Πνευματικής Ιδιοκτησίας, (IIPA), μια ομάδα οργανισμών στην οποία περιλαμβάνονται οι ενώσεις της αμερικανικής κινηματογραφικής και μουσικής βιομηχανίας (RIAA, MPAA), ζήτησαν από την κυβέρνηση των ΗΠΑ να συμπεριλάβουν σε ειδική "μαύρη λίστα", χώρες όπως η Ινδονησία, η Βραζιλία και η Ινδία. Η επονομαζόμενη "Λίστα 301" αποτελείται από έναν κατάλογο κρατών που κατηγορούνται για "ανεπάρκεια και αναποτελεσματικότητα επιβολής των κανόνων που αφορούν την προστασία των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας" σε όλο τον πλανήτη.
Η τοποθέτηση μιας χώρας στη σχετική λίστα παρακολούθησής χαρακτηρίζει ουσιαστικά τις κυβερνήσεις τους ως «εχθρούς του καπιταλισμού», καθώς σύμφωνα με την Ένωση δε λαμβάνουν αρκετά μέτρα για την προστασία των αμερικανικών έργων που υπόκεινται σε κανόνες πνευματικής ιδιοκτησίας στο εξωτερικό.
Η τοποθέτηση μιας χώρας στη σχετική λίστα παρακολούθησής χαρακτηρίζει ουσιαστικά τις κυβερνήσεις τους ως «εχθρούς του καπιταλισμού», καθώς σύμφωνα με την Ένωση δε λαμβάνουν αρκετά μέτρα για την προστασία των αμερικανικών έργων που υπόκεινται σε κανόνες πνευματικής ιδιοκτησίας στο εξωτερικό.
Ο λόγος που η IIPA ανησυχεί τόσο για τις προαναφερθείσες χώρες; Διότι «έχουν το θράσος» να χρησιμοποιούν ή να προωθούν τη χρήση λογισμικού ανοιχτού κώδικα και όχι έτοιμα προγράμματα, είτε σε κυβερνητικές υπηρεσίες, είτε σε κρατικές επιχειρήσεις, απειλώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο ευθέως την παγκόσμια βιομηχανία software. Η σύσταση της IIPA προς την αμερικανική κυβέρνηση περιλαμβάνει το παρακάτω απόσπασμα:
"Η πολιτική της κυβέρνησης της Ινδονησίας ... αποδυναμώνει ουσιαστικά τη βιομηχανία λογισμικού και υπονομεύει τη μακροπρόθεσμη ανταγωνιστικότητα της, προωθώντας την προτίμηση εταιρειών που προσφέρουν υπηρεσίες και προγράμματα ανοιχτού κώδικα, αποκλείοντας έτσι την πρόσβαση πολλών νομίμων επιχειρήσεων στην αγορά που σχετίζεται με υπηρεσίες του ινδονησιακού δημοσίου.
Ως εκ τούτου, αδυνατεί να θεμελιώσει το σεβασμό των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας και περιορίζει την ικανότητα της κυβέρνησης ή του δημόσιου τομέα να επιλέξουν τις καλύτερες τεχνικές λύσεις".
Υπενθυμίζεται ότι το ελεύθερο λογισμικό παρέχει στους χρήστες την ελευθερία να εκτελούν, αντιγράφουν, διανέμουν, μελετούν, τροποποιούν και να βελτιώνουν ένα πρόγραμμα, δίνοντας επί της ουσίας στους χρήστες την ελευθερία
- να χρησιμοποιούν το πρόγραμμα για οποιονδήποτε σκοπό,
- να μελετούν τον τρόπο λειτουργίας του και να το προσαρμόζουν στις ανάγκες τους,
- να αναδιανέμουν αντίγραφα του προγράμματος ώστε να βοηθούν άλλους χρήστες,
- να βελτιώνουν ένα πρόγραμμα και να δημοσιεύουν τις βελτιώσεις στο ευρύ κοινό, ώστε να επωφεληθεί ολόκληρη η κοινότητα.
Το γνωστότερο λειτουργικό σύστημα ανοιχτού κώδικα είναι το Linux, το οποίο και χρησιμοποιείται αποκλειστικά από πολλά ευρωπαϊκά κράτη όπως η Γερμανία και η Ολλανδία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου