Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Τι γυρεύει η ΓΣΕΕ στο παζάρι;Σάλος από τη μυστική διαπραγμάτευση Παναγόπουλου με τον ΣΕΒ για τις συμβάσεις.Άρθρο από την εφημερίδα "ΑΥΓΗ"

    * Σάλος από τη μυστική διαπραγμάτευση Παναγόπουλου με τον ΣΕΒ για τις συμβάσεις
    * Την ερχόμενη εβδομάδα κατατίθεται το νομοσχέδιο για την υλοποίηση του αναθεωρημένου Μνημονίου, με το οποίο μειώνονται οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα
    * Τον τελικό λόγο θα τον έχει η τρόικα

    Εκτεθειμένος ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος, ο οποίος, χωρίς να ενημερώσει τη διοίκηση της Γενικής Συνομοσπονδίας, συναντήθηκε με τον ΣΕΒ και τις υπόλοιπες εργοδοτικές οργανώσεις και συζήτησε για οριζόντια μείωση των μισθών κατά 12% στο πλαίσιο των επιχειρησιακών συμβάσεων. Οι εργοδότες επιμένουν, επίσης, να εφαρμοστεί αυτούσιο το Μνημόνιο, που απαγορεύει την επέκταση των συλλογικών συμβάσεων σε επιχειρήσεις που δεν είναι μέλη των συμβεβλημένων εργοδοτικών οργανώσεων.

    Στην προσπάθειά της να χρυσώσει το χάπι, η κυβέρνηση διοχετεύει την πληροφορία ότι θα υπάρξει διετές μορατόριουμ απολύσεων ως αντάλλαγμα των επιχειρήσεων που θα μειώσουν τους μισθούς. Ακόμη κι έτσι να ήταν, όμως, ανοίγει ο δρόμος για τη συνολική κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων σήμερα και της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης αύριο, όπως προειδοποιεί η Αυτόνομη Παρέμβαση.

    Πηγή: www.avgi.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια: