Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

ΑΠΕΡΓΙΑ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ: Στον αγώνα ταξικές Ομοσπονδίες και Συνδικάτα

Στον αγώνα για την επιτυχία της απεργίας στις 15 Δεκέμβρη έχουν ριχτεί οι ταξικές δυνάμεις. Σε κάθε σωματείο, σε κάθε επιχείρηση, στους τόπους δουλειάς, εργάτη τον εργάτη, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στοχεύουν να φτάσει η φωνή των ταξικών συνδικάτων και ομοσπονδιών όσο γίνεται πιο πλατιά. Η επιτυχία και η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις των ταξικών δυνάμεων θα αποτελέσει σημαντική παρακαταθήκη για τους αυριανούς αγώνες. Η ήττα του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού, που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στηρίζει την επίθεση σε βάρος των εργαζομένων. Ταυτόχρονα, συντονίζονται σε κοινό βηματισμό και οι επαγγελματοβιοτέχνες.
Χτες, λοιπόν, στη Λάρισα, η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ πραγματοποίησε συνέντευξη Τύπου, απευθύνοντας κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην απεργία.
Οπως υπογράμμισαν οι εκπρόσωποι της Γραμματείας, η συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία και στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ πρέπει να στείλει ηχηρό μήνυμα έντασης της ταξικής πάλης στα νέα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης και της τρόικας. Για την επιτυχία της απεργίας τις επόμενες μέρες θα συνεδριάσουν οι διοικήσεις των σωματείων, θα γίνουν γενικές συνελεύσεις για την καλύτερη οργάνωσή της και περιοδείες στους χώρους δουλειάς ώστε το κάλεσμα συμμετοχής να φτάσει παντού.
Στην Πάτρα, η τοπική Γραμματεία της Πανελλαδικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης των ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ) με την αντίστοιχη Γραμματεία του ΠΑΜΕ προχωρούν σε σύσκεψη για το συντονισμό της δράσης την Τετάρτη 1η Δεκέμβρη και ώρα 7 μ.μ. στα γραφεία τους (Ακτή Δυμαίων 28, 1ος όροφος). Με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Πάτρας της ΠΑΣΕΒΕ σημειώνει: «Κλείνουμε τα μαγαζιά μας και βγαίνουμε στο δρόμο μαζί με το ΠΑΜΕ στη μεγάλη πανεργατική - πανελλαδική απεργία στις 15 Δεκέμβρη και στη συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου στις 11 π.μ.».
«Καμιά θυσία για την πλουτοκρατία»
Η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας, με ανακοίνωσή της, που μοιράζεται πλατιά στους τόπους δουλειάς, καλεί: «Απεργούμε 15 Δεκέμβρη. Νεκρώνουν γιαπιά και εργοτάξια, ετοιμαζόμαστε για νέους αγώνες». Οπως τονίζεται, «ο κλάδος στενάζει από την ανεργία, που όμοια δε γνώρισε μεταπολεμικά. Στο 75% έφθασε η πτώση της οικοδομικής δραστηριότητας τα τελευταία πέντε χρόνια, ενώ το ποσοστό της ανεργίας που αντιπροσωπεύει δεν καταγράφεται πλέον με ακρίβεια». Και, ανάμεσα στα άλλα, σημειώνει: «Το σύνθημα "Καμιά θυσία για την πλουτοκρατία - Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη" μπορεί να γίνει πράξη με την όξυνση της ταξικής πάλης, όταν οι εργάτες θα απαλλάσσονται μαζικά από την επιρροή των αστικών κομμάτων, θα αποδυναμώνουν τις συμβιβασμένες ηγεσίες, θα δυναμώνουν και θα πολλαπλασιάζουν τα ταξικά συνδικάτα, θα παίρνουν την υπόθεση στα χέρια τους. Θα προωθούν καθημερινά τη σύγκρουση με τα μονοπώλια και τους υπηρέτες τους με στόχο την ανατροπή της εξουσίας τους». Και καταλήγει: Απαιτούμε: Αμεσα μέτρα για την ανεργία. Εκτακτο επίδομα ανεργίας στον κλάδο 1.400 ευρώ. Αύξηση του επιδόματος ανεργίας στα 1.120 ευρώ. Θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας χωρίς προϋποθέσεις».
Αντίστοιχα, η Ομοσπονδία Τύπου - Χάρτου, με ανακοίνωσή της, τονίζει: «Η εργοδοσία του κλάδου αξιοποιεί την κρίση και επιτίθεται με εκβιασμούς, απειλές και τρομοκρατία, επιδιώκει να υποτάξει τους εργαζόμενους στη μείωση μισθών, τις απολύσεις και την εκ περιτροπής εργασία. Με προκλητικότητα αρνείται την υπογραφή ΣΣΕ με ένα στόχο, να φορτώσει τα βάρη της δικής τους κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων για να βγει αλώβητη απ' αυτή την κρίση. Για να διευκολυνθεί και να περάσει αυτή η επίθεση, έχει βάλει πλάτη πολλά χρόνια πριν και εξακολουθεί να βάζει και σήμερα ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ στη ΓΣΕΕ και όπου έχει το πάνω χέρι, με τη στρατηγική τους βάζουν αιτήματα στα πλαίσια εξυπηρέτησης της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου, καλλιεργώντας τη συναίνεση και την υποταγή των εργαζομένων. Κανέναν να μην ξεγελούν οι αγωνιστικές τουφεκιές, είναι στα πλαίσια της εκτόνωσης και της χειραγώγησης των εργαζομένων, γυρίστε τους την πλάτη».
Συντονισμός και οργάνωση
Στο πλαίσιο της επιτυχίας της απεργίας εντάσσουν τη λειτουργία τους και οργανώνουν τη δράση τους τα ταξικά συνδικάτα, οι Γραμματείες του ΠΑΜΕ κλπ. Ετσι:
Την Κυριακή 28 Νοέμβρη σε σύσκεψη για την προετοιμασία και επιτυχία της πανεργατικής απεργίας καλεί τους εργαζόμενους του νησιού η Επιτροπή Λήμνου του ΠΑΜΕ. Η σύσκεψη γίνεται στη Μύρινα στο Παπουτσίδειο κτίριο (2ος όροφος) στην πλατεία ΟΤΕ. Την ίδια μέρα, σε εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση, στις 10.30 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας καλεί τα μέλη του ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Επιδοματούχων ΙΚΑ Αθήνας.
Την Τετάρτη 1 Δεκέμβρη, η Γραμματεία Ζακύνθου του ΠΑΜΕ καλεί σε σύσκεψη στις 7 το βράδυ στο Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου για την προετοιμασία και οργάνωση της απεργίας.
Στις 5 Δεκέμβρη το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Σερβιτόρων και Εργατών Ξενοδοχείων Ζακύνθου συγκαλεί γενική εκλογοαπολογιστική συνέλευση. Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήναςστις 9 π.μ., στην αίθουσα του Συνδικάτου (Βερανζέρου 1, πλατεία Κάνιγγος, 2ος όροφος). Σε γενική συνέλευση καλεί την ίδια μέρα, στις 11 το πρωί, και οΣύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας στα γραφεία του (Αγ. Φιλοθέης 5Β).

Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: