Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

ΚΚ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ : Στηρίζει τη σύσταση του «Πατριωτικού Πόλου»

Την πρόταση του Προέδρου Ούγο Τσάβες για το σχηματισμό ενιαίου Μετώπου υπό την ονομασία «Πατριωτικός Πόλος» στηρίζει το Κομμουνιστικό Κόμμα της Βενεζουέλας (PCV), όπως δήλωσε ο Οσκαρ Φιγκέρα, ΓΓ της ΚΕ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Τη σύσταση του «Πατριωτικού Πόλου» ο Οσκαρ Φιγκέρα τη χαρακτήρισε «ζωτική ανάγκη», με στόχο «το μετασχηματισμό της συλλογικής ηγεσίας για την εμβάθυνση της διαδικασίας» και εξέφρασε την ελπίδα ότι οι πολιτικοί παράγοντες θα συναντηθούν άμεσα ώστε να υπάρξει κάποια προσέγγιση και συμφωνία όσον αφορά στη στρατηγική για τη δημιουργία του.
Η πρόταση για τη σύσταση του Πόλου συνιστά «ιστορική αναγκαιότητα και απαίτηση» που επιβάλλει την εμβάθυνση της διαδικασίας, της οποίας ο χαρακτήρας δεν μπορεί να είναι μόνο εκλογικός αλλά να μετασχηματιστεί, υπό την ηγεσία του Προέδρου Τσάβες, ολόκληρη η διαδικασία προς τη σοσιαλιστική προοπτική.

«Αυτό αντιστοιχεί με αυτό που το Κομμουνιστικό Κόμμα όλα αυτά τα χρόνια της διαδικασίας έχει απαιτήσει και έχει υποδείξει ως αναγκαιότητα», τόνισε ο Οσκαρ Φιγκέρα, και πρόσθεσε ότι «αποτελεί ιστορικό αίτημα του Κομμουνιστικού Κόμματος και είναι η πρόταση της δημιουργίας ενός πλατιού πατριωτικού αντιιμπεριαλιστικού κινήματος που είχαμε προτείνει όταν αποφασίσαμε να μην αυτοδιαλυθούμε» (σ.σ. όταν αυτό είχε προταθεί από τον Τσάβες για ένταξη στο Ενιαίο Σοσιαλιστικό Κόμμα). Τόνισε επίσης ότι «αν δυναμώσουμε τις ενωτικές παρεμβάσεις θα μπορέσουμε να χτίσουμε ένα δυνατό ενωτικό ταξικό εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ίδιο και αγροτικό και νεολαιίστικο», και πρόσθεσε: «Είναι απαραίτητο να υπάρξει μια διαδικασία πολιτικής, ιδεολογικής και κοινωνικής συνοχής των δυνάμεων του κινήματος ώστε να κατακτηθεί η ιδεολογική κυριαρχία. Και αυτό θα επιτευχθεί με την πολιτική και ιδεολογική ενότητα της ηγεσίας της διαδικασίας με συγκεκριμένο τρόπο. Γιατί για να αλλάξουμε τη χώρα στην προοπτική του σοσιαλισμού, χρειάζεται να υπάρχουν επαναστάτες σοσιαλιστές, αλλιώς θα αναπαράγουμε το καπιταλιστικό σύστημα».

Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: