Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Αττική Συνεργασία-Όχι στο Μνημόνιο: Ημέρα δράσης για την προστασία του περιβάλλοντος

Σφέτσα Δάφνη-www.avgi.gr


    Με δράσεις για τα κεντρικά περιβαλλοντικά προβλήματα της Αττικής, ο Συνδυασμός Αττική Συνεργασία-Όχι στο Μνημόνιο αναδεικνύει, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, την ανάγκη υπεράσπισης του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των πολιτών του Λεκανοπεδίου. Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Αλέξης Μητρόπουλος θα επισκεφθεί σήμερα το πρωί, συνοδευόμενος από τους υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες, Γιώργο Βαρεμένο και Γιάννη Σχίζα, καθώς και υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους, τον Δήμο Αχαρνών, όπου και θα παρουσιάσει την πρόταση του συνδυασμού για το μητροπολιτικό δάσος του Τατοΐου.
    Εξάλλου, οι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες του Συνδυασμού στο σύνολό τους θα αναδείξουν μεγάλα προβλήματα και διεκδικήσεις του περιβαλλοντικού κινήματος.

    Συγκεκριμένα, τα μέτωπα που ανοίγουν είναι:
    - Η ακτή Σκαραμαγκά με τον αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Νότη Μαριά και τον υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο, γραμματέα της ΚΠΕ του ΣΥΝ, Δημήτρη Βίτσα,
    - Η Πεντέλη, με τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Δημήτρη Τσουκαλά.
    - Το Ελληνικό, με τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Νότιου Τομέα Ηλία Νικολόπουλο.
    - Τα “Λιπάσματα”, με την υποψήφια αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Λία Φράγκου.
    Σημειώνεται ότι κλιμάκιο του περιφερειακού ψηφοδελτίου του Κεντρικού Τομέα, με επικεφαλής τον Ν. Βούτση, θα περιοδεύσει σήμερα στον Υμηττό και θα συναντηθεί με τους εθελοντές δασοπυροσβέστες του Υμηττού. Το ραντεβού είναι στις 11 π.μ. στον Κουταλά. Επίσης οι υποψήφιοι της Δυτικής Αττικής, με επικεφαλής τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Γ.Βασιλείου, θα βρεθούν σήμερα στις 9 π.μ. στη παραλία Ελευσίνας, ζητώντας την απελευθέρωση των ακτών της Δυτικής Αττικής.

     Όχι στην κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους

    Προχθές, στην επέτειο του “Όχι”, ο Αλ. Μητρόπουλος μαζί με πολυπληθή αντιπροσωπεία του Συνδυασμού πραγματοποίησε περιοδείες στη Νέα Σμύρνη και το Παλαιό Φάληρο. Στις δηλώσεις του επισήμανε πως «το επίκαιρο ΟΧΙ στις μέρες μας είναι το ΟΧΙ στο Μνημόνιο και τον Καλλικράτη”. Και πρόσθεσε: “Όχι στην κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους, όχι στη μείωση των μισθών και των συντάξεων, ναι στους αγώνες των εργαζόμενων, των ανέργων, των συνταξιούχων, ναι στο όραμα της νεολαίας μας για μια κοινωνία ισονομίας και δικαιοσύνης”.

    Πηγή: www.avgi.gr-Σφέτσα Δάφνη


    Δεν υπάρχουν σχόλια: