Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Κ.Κ.Ε : Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για την κατάργηση του βασικού μισθού με την υπογραφή επιχειρησιακών συμβάσεων

Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης των μεγαλοεργοδοτών και η κυβέρνηση πανηγυρίζουν για υπογραφή επιχειρησιακών συμβάσεων που καταργούν το βασικό μισθό και μεροκάματο. Με τον εκβιασμό της απόλυσης ή του κλεισίματος οι μεγαλοεργοδότες επιβάλλουν μισθούς εξαθλίωσης, καταργώντας την Εθνική Συλλογική και τις Κλαδικές συμβάσεις.
Αποκαλύπτεται πόσο μεγάλο ψέμα είναι ότι τα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης είναι έκτακτα, προκειμένου να αντιμετωπίσει το έλλειμμα και το χρέος και ότι δεν πρόκειται να παρθούν άλλα μέτρα.
Η κατάργηση του θεσμού των συλλογικών συμβάσεων, η δραστική μείωση των μισθών, των συντάξεων, η ισοπέδωση των κατακτήσεων στο συνταξιοδοτικό και ασφαλιστικό, υπηρετούν την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματιών, μέσω της ακόμα μεγαλύτερης εκμετάλλευσης των εργαζομένων. Για αυτό τα στηρίζουν η ΝΔ, το ΛΑΟΣ, όλα τα κόμματα της πλουτοκρατίας.
Οι εργαζόμενοι πρέπει να ξεσηκωθούν κατά της κυβέρνησης και των κομμάτων που υπηρετούν τα συμφέροντα των μεγαλοβιομηχάνων. Αλλά και κατά των εργατοπατέρων της ΓΣΕΕ, που με κύρια ευθύνη της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ αποπροσανατολίζουν τους εργαζόμενους, κρύβουν και δικαιολογούν τους αντιδραστικούς στόχους των βάρβαρων μέτρων που παίρνει η κυβέρνηση, τη στρατηγική του «ευρωμονόδρομου».
Η εργατική τάξη έχει χρέος να αποκρούσει τους εκβιασμούς, να μην σκύψει το κεφάλι. Έχει τη δύναμη, με οργάνωση και ταξική ενότητα να αντεπιτεθεί για τα σύγχρονα δικαιώματά της, για το δίκιο και την προοπτική της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: