Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΚΚΕ με επικεφαλής το μέλους του ΠΓ της ΚΕ και υποψήφιου δήμαρχου Αθήνας Ν. Σοφιανού με αντιπροσωπεία του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής το μέλος του ΠΓ της ΚΕ Νίκο Σοφιανό συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Συνδέσμου  Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ) Στέλιο Γιαννακόπουλο και τον γενικό γραμματέα Κώστα Πούλιο.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι πρωτοβουλίες του Συνδέσμου για τη βία στα γήπεδα και ανταλλάχθηκαν απόψεις για τις αιτίες και τα αιτιατά του φαινομένου. Ακόμα συζητήθηκαν θέματα όπως η κατάσταση των εργασιακών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων καθώς και την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη. Πριν την έναρξη της συνάντησης οι εκπρόσωποι του ΠΣΑΠ είχαν ολιγόλεπτη συνομιλία με την ΓΓ της ΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.
Μετά τη συνάντηση ο Νίκος Σοφιανός έκανε της παρακάτω δήλωση:

Το ΚΚΕ στηρίζει τις συλλογικές προσπάθειες που έκανε και θα συνεχίσει να κάνει ο ΠΣΑΠ  για την αντιμετώπιση του προβλήματος της βίας στα γήπεδα και των επιπτώσεων που αυτή έχει. Ταυτόχρονα στηρίζουμε τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα που πρέπει να έχουν οι ποδοσφαιριστές, όπως και οι άλλοι εργαζόμενοι, στον χώρο του επαγγελματικού επιχειρηματικού πλέον αθλητισμού.
Θεωρούμε ότι το πρόβλημα της βίας είναι δεμένο αδιάρρηκτα με την επιχειρηματική δραστηριότητα που αναπτύσσεται στον χώρο του ποδοσφαίρου και των άλλων αθλημάτων. Η επιχείρηση ΠΑΕ έχει απαραίτητο συμπλήρωμα και τους συγκεκριμένους κύκλους και πυρήνες οι οποίοι δουλεύουνε υπέρ της βίας στα γήπεδα. Θεωρούμε ότι σε συνθήκες κρίσης θα γίνει προσπάθεια να διοχετευθεί η οργή και αγανάκτηση που υπάρχει στη νεολαία στην κατεύθυνση του χουλιγκανισμού μαζί με την εξάπλωση των ναρκωτικών. Γι' αυτό είναι αξιόλογες τέτοιες προσπάθειες. Όμως χρειάζεται η ανάπτυξη μιας πολιτικής πάλης που στον στόχο της έχει την κατάργηση του ποδοσφαίρου - επιχείρηση».
Ενώ ο Στέλιος Γιαννακόπουλος, πρόεδρος του ΠΣΑΠ, δήλωσε:
«Είχαμε μια συνάντηση με την ηγεσία του κόμματος, με αφορμή τις πρωτοβουλίες που πήραμε ως ΠΣΑΠ για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα. Συζητήσαμε ανταλλάξαμε απόψεις, όχι μόνο για την βία αλλά και άλλα θέματα που αφορούν τα προβλήματα των ποδοσφαιριστών. Υπήρξε θα έλεγα πλήρης ταύτιση απόψεων και αντιλήψεων.
Το καλό για μας είναι ότι πλέον η φωνή μας ακούγεται. Υπάρχουν πολύ άνθρωποι οι οποίοι συμπορεύονται μαζί μας και καταλαβαίνουν τα προβλήματα μας. Και αυτό είναι πολύ ευχάριστο γιατί βλέπουμε ότι υπάρχει ανταπόκριση και αυτό είναι θετικό. Βέβαια από το να υπάρξει ανταπόκριση στο να υπάρξει πράξη, γενικώς, από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς έχει μεγάλη απόσταση. Αυτό όμως δεν με κάνει να απογοητεύομαι και ως πρόεδρος και ως ποδοσφαιριστής ότι κάτι μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο και στην χώρα μας. Εκτός από το θέμα της αντιμετώπισης της βίας υπάρχουν και άλλα θέματα που μας απασχολούν όπως είναι η ελληνικότητα του πρωταθλήματος, κάποια θέματα ασφαλιστικά, φορολογικά τα οποία πρέπει να αντιμετωπιστούν. Γενικά υπάρχουν θέματα που αξίζουν προσοχής και αντιμετώπισης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: