Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Τελευταία προσπάθεια να συμφωνήσουν σε κοινό υποψήφιο για την περιφέρεια Αττικής καταβάλλουν σήμερα το πρωί (9 π.μ.) στη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Βασίλης Κωστούλας-www.tvxs.gr

Ο ΣΥΝ κατέληξε στην υποψηφιότητα του εργατολόγου, Αλέξη Μητρόπουλου, διατυπώνοντας τη θέση -στη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ- ότι θα μπορούσε να συγκαταθέσει, εφόσον εξασφάλιζε ομοφωνία, μία υποψηφιότητα από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του σχήματος, Θοδωρή Δρίτσα, ωστόσο, υπό την προϋπόθεση ότι αυτή θα συνοδευόταν από τουλάχιστον έναν υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη, προερχόμενο από τον ευρύτερο σοσιαλιστικό χώρο.



Από την πλευρά τους, οι συνιστώσες που συγκροτούν το Μέτωπο Ανατροπής και Αλληλεγγύης επανέλαβαν την πάγια θέση τους υπέρ της υποψηφιότητας του κ. Αλέκου Αλαβάνου και τόνισαν ότι θα συμφωνούσαν εναλλακτικά με αντίστοιχες υποψηφιότητες είτε από τη συγγραφέα Νάντια Βαλαβάνη, είτε από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Λαφαζάνη.



Οι τελικές διαβουλεύσεις έχουν χρονικό ορίζοντα το μεσημέρι, καθώς το Μέτωπο και ο κ. Αλαβάνος έχουν προαναγγείλει (12 μ.μ.) συνέντευξη Τύπου με την οποία θα ανακοινώσουν τις οριστικές αποφάσεις τους.


Είναι χαρακτηριστικό ότι αργά τη νύχτα της Τετάρτης, μετά τη διακοπή της συνεδρίασης της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ η οποία συνεχίζεται το πρωί της Πέμπτης, στελέχη και από τις δύο πλευρές άφηναν να εννοηθεί πως η ρήξη στο συμμαχικό σχήμα αποτελεί γεγονός, αποδίδοντας την ύστατη προσπάθεια για την εύρεση κοινού υποψηφίου σε επικοινωνιακά παιχνίδια.


ΠΗΓΗ:Βασίλης Κωστούλας-www.tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: