Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

K.K.E : Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου - Απόφαση «λάδι στη φωτιά» των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων για το Κόσσοβο

Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης απεφάνθη σήμερα ότι η λεγόμενη «Διακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσσόβου» δεν παρέβη το διεθνές δίκαιο. Αν και η απόφαση δεν θεωρείται νομικά δεσμευτική, είναι φανερό πως θα αποτελέσει πολύ σοβαρό νομικό προηγούμενο.
Η απόφαση αυτή του Δικαστηρίου της Χάγης για άλλη μια φορά αποδεικνύει αυτό   για το οποίο εδώ και καιρό το ΚΚΕ έχει προειδοποιήσει: Το διεθνές δίκαιο, που διαμορφώθηκε μετά το Β` Παγκόσμιο Πόλεμο, ως συνάρτηση του συσχετισμού δύναμης ανάμεσα στον ιμπεριαλισμό από τη μια και τη Σοβιετική Ενωση και τις Λαϊκές Δημοκρατίες από την άλλη, δεν υπάρχει πλέον! Εχει γίνει «φύλλο και φτερό»!

Οι διεθνείς διακρατικοί οργανισμοί και θεσμοί έχουν μετατραπεί από τη μια σε «φύλο συκής» για την προώθηση των συμφερόντων των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και άλλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, και από την άλλη σε πεδίο αντιπαραθέσεων και προσωρινών συμβιβασμών ανάμεσα στις μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις. Να γιατί το Δικαστήριο της Χάγης ήρθε με την απόφασή του αυτή να «νομιμοποιήσει» τη νατοϊκή πολεμική μηχανή, τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στα Βαλκάνια και βέβαια το αποτέλεσμά του: το προτεκτοράτο του Κοσσόβου.
Απόφαση που αποτελεί προειδοποίηση και για τον ελληνικό λαό, που βλέπει τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ στο ζήτημα των ελληνοτουρκικών προβλημάτων να επαφίενται στο ΝΑΤΟ, στην ΕΕ και στο Δικαστήριο της Χάγης.
Ταυτόχρονα, αυτή η απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη, αφού ρίχνει «λάδι στη φωτιά» των υπαρκτών και ανύπαρκτων μειονοτικών ζητημάτων, που χρησιμοποιούνται από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις για τις επεμβάσεις τους. Η περιοχή των Βαλκανίων κινδυνεύει να μπει σ' έναν νέο γύρο ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και αιματηρών συγκρούσεων, με το πρόσχημα της «προστασίας» των μειονοτήτων.
Οι λαοί δεν πρέπει να τρέφουν αυταπάτες για τους λεγόμενους «διεθνείς θεσμούς» και τη δήθεν «παγκόσμια δημοκρατική διακυβέρνηση» του καπιταλισμού. Η μόνη ελπίδα τους είναι η σταθερή και μαζική αντιιμπεριαλιστική πάλη, το κοινό τους μέτωπο κατά του ιμπεριαλισμού και των ενώσεών του. Πάλη, που είναι αδιάρρηκτα δεμένη με τον αγώνα για την ανατροπή του καπιταλισμού και την οικοδόμηση του σοσιαλισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: