Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για τα ελληνικά πλοία που κρατούνται από το Ισραήλ

Την άμεση ανάληψη πρωτοβουλιών για την επιστροφή στην Ελλάδα των πλοίων που μετείχαν στο αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, ζητούν από το Υπουργείο Εξωτερικών οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Τ. Κουράκης και Θ. Δρίτσας.

Σε σχετική ερώτηση που κατέθεσαν, οι βουλευτές υπενθυμίζουν ότι έχει περάσει πάνω από ένας μήνας από την επίθεση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων στην αποστολή που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στην Λωρίδα της Γάζας και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους εννέα ακτιβιστές.
«Τα πλοία τα οποία έφεραν τη βοήθεια οδηγήθηκαν βιαίως και κρατούνται ακόμη σε ισραηλινό λιμάνι», επισημαίνουν, προσθέτοντας ότι παρά τις διαβεβαιώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών κ. Δ. Δρούτσας ότι έγιναν τα απαραίτητα διαβήματα προς τον ισραηλινό πρέσβη, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει νεότερη ενημέρωση για το θέμα.
Ζητούν τέλος από την ηγεσία του υπουργείου να διευκρινίσει τι απέγινε η εξαγγελθείσα πρωτοβουλία προκειμένου να δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις για την αιματηρή στρατιωτική επιχείρηση, ενώ ρωτούν εάν η ελληνική κυβέρνηση προτίθεται να κινήσει την προβλεπόμενη νομική διαδικασία επιβολής κυρώσεων και καταβολής αποζημιώσεων από το Ισραήλ.
ΠΗΓΗ: www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: