Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Ξεκάθαρα - Πρωτοφανής επίθεση ΑΝΤ1 εναντίον ΑΚΕΛ

Γράφει η Ανδρούλα Γκιούρωφ

Πρώτη φορά στα ιστορικά λειτουργίας της ιδιωτικής τηλεόρασης στην Κύπρο ιδιωτικό κανάλι παράβλεψε όλους τους κανονισμούς δημοσιογραφικής δεοντολογίας και άσκησε μια άνευ προηγουμένου παραπειστική προπαγάνδα εναντίον ενός κόμματος το οποίο στήθηκε στον τοίχο χωρίς καν να δοθεί το στοιχειώδες δικαίωμα εκπροσώπου του να απαντήσει στις συλλήβδην και ανυπόστατες κατηγορίες που καταλόγιζε εναντίον του κόμματος ο σταθμός. 
Αναφερόμαστε στο πρώτο θέμα του δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1 Κύπρου  των 8.15 μ.μ. του Σαββάτου και της Κυριακής με τίτλο «επιχειρείται η ΑΚΕΛοποίηση της Αγγλικής Σχολής». Ο εν λόγω σταθμός στήριξε το ρεπορτάζ του αποκλειστικά και μόνο σε μια ανώνυμη επιστολή γονιών και μαθητών και ούτε καν θεώρησε αναγκαίο να προβάλει έστω και ένα μέλος του Δ.Σ. της Σχολής ούτε τον εκπρόσωπο Τύπου του ΑΚΕΛ ούτε καν έναν από αυτούς τους γονείς ή μαθητές που υπογράφουν αυτή την επιστολή, η οποία βρίθει ανακριβειών που πόρρω απέχουν από την πραγματικότητα.
Η δημοσιογραφική δεοντολογία κατακρεουργήθηκε το Σαββατοκύριακο που πέρασε από τον εν λόγω σταθμό στο βωμό των σκοπιμοτήτων του και προφανώς για να εξυπηρετήσει εκείνους που θέλουν να κρατούν σταυρωμένα τα κονδύλια της Σχολής. Γιατί πέραν από τα εξωφρενικά αναληθή που μετέδωσε ο εν λόγω σταθμός υπάρχουν και κάποιες άλλες αλήθειες οι οποίες δεν αναφέρθηκαν. Οπως καταγγελίες που φέρουν κάποιους «εθνοπρεπείς» μαθητές οι οποίοι κυκλοφορούν με μαύρες φανελίτσες στις οποίες αναγράφονται συνθήματα εναντίον των Τ/κ. Το κατάπτυστο σύνθημα «καλός Τούρκος ο νεκρός Τούρκος» δεν είναι άγνωστο σε εκείνους τους κύκλους που θέλουν να αναβιώσουν εποχές μισαλλοδοξίας και άκρατου εθνικισμού σε μια εποχή που τα βλέμματα διαφόρων ξένων καλοθελητών είναι στραμμένα στην Κύπρο και αναμένουν να αδράξουν την ευκαιρία πώς να ενοχοποιήσουν την ε/κ πλευρά και να δώσουν άλλοθι στην Τουρκία η οποία πανηγυρίζει σήμερα το άγος της συνωμοσίας που της έδωσαν την ευκαιρία να εισβάλει παράνομα και να λεηλατήσει τα εδάφη μας και τις ψυχές μας. 
Το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 το Σαββατοκύριακο που πέρασε, μας θύμισε την υστερία γνωστών και επωνύμων στην προεκλογική εκστρατεία των προεδρικών εκλογών ότι τάχατες αν ανέλθει στην προεδρία του κράτους ο Χριστόφιας «θα αφελληνίσει τα σχολεία μας, θα κλείσει τις εκκλησίες και θα απαγορεύσει το θρήσκευμά μας…» και άλλα φαιδρά. Μας θύμισε ακόμα και κάποιες ακροδεξιές εφημερίδες της δεκαετίας του 1970 (όπως η ΠΑΤΡΙΣ κ.α.) που έκαναν σε διατεταγμένη αποστολή αντιακελισμό σε μια προσπάθεια να πλήξουν το ΑΚΕΛ το οποίο ήταν η ραχοκοκαλιά των δυνάμεων που στήριζαν τον Μακάριο και προειδοποιούσε για τους επερχόμενους κινδύνους. Η προσπάθεια του ΑΝΤ1 να κτυπηθεί το ΑΚΕΛ με κάθε μέσο ακόμα και με ψευδή στοιχεία και να δαιμονοποιηθεί η πολιτική της επαναπροσέγγισης -πολιτική που όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις εφάρμοζαν και στην εν λόγω Σχολή και αλλού- ήταν εμφανής στο άκρως υποβολιμαίο ρεπορτάζ του σταθμού. 

Πηγή:ΧΑΡΑΥΓΗ- Ανδρούλα Γκιούρωφ

Δεν υπάρχουν σχόλια: