Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Μαζική η προσέλευση στις απεργιακές συγκεντρώσεις

thumb
Μεγάλη ήταν η συμμετοχή του κόσμου στη συγκέντρωση και την πορεία προς τη Βουλή που οργάνωσαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη, στα πλαίσια της 24ωρης πανελλαδική απεργίας που έχουν κηρύξει οι εργαζόμενοι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα αντιδρώντας στις αλλαγές του Ασφαλιστικού. Παράλληλα, εντυπωσιακή ήταν και η προσέλευση στην πορεία που οργάνωσε το ΠΑΜΕ, ενώ πολλοί ήταν και αυτοί που βγήκαν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης να διαδηλώσουν.
Η πορεία της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ξεκίνησε λίγο μετά τις 11 το πρωί από το Πεδίον του Αρεως με κατεύθυνση προς τη Βουλή, όπου επιδόθηκε το ψήφισμα της απεργιακής συγκέντρωσης, ενώ την ώρα που έφτασε έξω από το υποκατάστημα της τράπεζας Marfin στην οδό Σταδίου, οι διαδηλωτές κράτησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των τριών εργαζομένων που βρήκαν τραγικό θάνατο στις 5 Μαΐου.
Ακόμη, σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ σε αρκετούς χώρους εργασίας η συμμετοχή στην απεργία άγγιξε μέχρι και το 100% (Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, διυλιστήρια, πλοία - λιμάνια κ.ά).

Στη συγκέντρωση «εκφράστηκε με δυναμικό τρόπο η απαίτηση των εργαζόμενων να αποκρουσθούν οι νεοφιλελεύθερες συνταγές, να αποτραπεί η ακύρωση του κοινωνικού κράτους στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, να μην προωθηθεί και ψηφισθεί το ασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης και να μην κυριαρχήσουν οι 'αγορές και οι κερδοσκόποι'», τονίστηκε.
Το μεσημέρι της Πέμπτης ολοκληρώθηκε και το μαζικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ. Η πορεία ξεκίνησε από την Ομόνοια και κατευθύνθηκε στο υπουργείο Εργασίας, όπου πραγματοποιήθηκε συμβολική κατάληψη.
«Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Σημασία έχει να μετατραπεί σε έναν ορμητικό χείμαρρο, σε έναν αληθινό καταρράκτη. Να βγάλουμε από τη μέση όλα τα φράγματα, όλα τα αναχώματα που δυσκολεύουν να περάσει ο λαός απ' αυτό που πρέπει να είναι ζητούμενο, το δρόμο της κοινωνικής λαϊκής ευημερίας» δήλωσε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.
Ακόμημεγάλη ήταν η συμμετοχή του κόσμου και στις πορείες που οργάνωσαν το ΠΑΜΕ και η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ στη Θεσσαλονίκη.
Θυμίζουμε πάντως, πως η αστυνομία με την ομάδα ΔΙΑΣ, προβαίνει σε προληπτικούς ελέγχους και έχει πραγματοποιήσει τουλάχιστον 15 προσαγωγές Εξάρχεια. Σύμφωνα με πληροφορίες προηγήθηκαν μικροεπεισόδια μεταξύ αντιεξουσιαστών και δυνάμεων έξω από τον χώρο «Νοσότρος».

ΠΗΓΗ:www.topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: