Σάββατο 22 Μαΐου 2010

ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ Το πρόβλημά τους: το σφυροδρέπανο!


Το δικαστήριο της Λιθουανίας αναγνώρισε τη σβάστικα σαν «ιστορική κληρονομιά» της χώρας
Οπως είναι γνωστό, στη Λιθουανία, όπως και στις άλλες χώρες της Βαλτικής, οι αντεπαναστατικές δυνάμεις που αναρριχήθηκαν στην εξουσία, έχουν προχωρήσει στην απαγόρευση των κομμουνιστικών συμβόλων (π.χ. του σφυροδρέπανου, του κόκκινου αστεριού). Η απαγόρευση συνοδεύτηκε με την υποκριτική αιτιολογία πως απαγορεύονται τα σύμβολα των λεγόμενων «ολοκληρωτικών καθεστώτων». Εδώ και καιρό με την έννοια του «ολοκληρωτισμού» ΕΕ κι ΗΠΑ επιχειρούν τη διαστροφή της πραγματικότητας και της Ιστορίας ταυτίζοντας το φασισμό με τον κομμουνισμό. Στην πραγματικότητα, βέβαια, το πρόβλημά τους είναι το κομμουνιστικό κίνημα, όπως δείχνει όλα αυτά τα χρόνια και η κατάσταση στις χώρες της Βαλτικής, όπου έχουν αναγνωριστεί ως «ήρωες της ελευθερίας» όσοι συμμετείχαν στα διάφορα ένοπλα φασιστικά σώματα που είχαν δημιουργήσει οι ναζί από ντόπιους. Αυτή την πραγματικότητα κατέδειξε ένα ακόμη γεγονός.
Οπως μεταδίδει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, το δικαστήριο της πόλης Κλάιπεντα (Λιθουανία) αναγνώρισε τη σβάστικα, που ήταν ζωγραφισμένη στα πλακάτ μιας ομάδας νεαρών, σαν «ιστορική κληρονομιά της Λιθουανίας» κι όχι ως σύμβολο της ναζιστικής Γερμανίας. Το συμβάν είχε γίνει τον περασμένο Φλεβάρη τη ημέρα της «ανεξαρτησίας» της Λιθουανίας.
Ομως το δικαστήριο αποφάσισε να αθωώσει τους νεοφασίστες και να κλείσει την υπόθεση αυτή, ισχυριζόμενο πως η σβάστικα είναι σύμβολο του Ηλίου, που απεικονιζόταν στα ευρήματα που βρήκαν οι αρχαιολόγοι, κι είναι «πολύτιμο σύμβολο» του πολιτισμού των λαών Βαλτικής, το οποίο αργότερα οικειοποιήθηκαν και χρησιμοποίησαν άλλοι λαοί.
Οπως σημειώνει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων, η «λαλίστατη» ΕΕ, που να σημειώσουμε ότι στηρίζει την αντικομμουνιστική νομοθεσία σε όλες τις χώρες όπου αυτή τίθεται σε εφαρμογή, δεν έκανε αυτή τη φορά κανένα επίσημο σχόλιο.

ΠΗΓΗ:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: