Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Νέα προκλητική πρόσκληση της αμερικάνικης πρεσβείας σε σχολείο. Κάτω από το βάρος της αντίδρασης εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ και γυναικών από Συλλόγους της ΟΓΕ η επίσκεψη αναβλήθηκε


Η άμεση αντίδραση των εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ στον Πειραιά, καθώς και μελών Συλλόγων Γυναικών της ΟΓΕ, απέτρεψε την επίσκεψη εκπροσώπου της αμερικάνικης πρεσβείας στο Ράλλειο Λύκειο Πειραιά.

 Η Αμερικανίδα είχε προσκληθεί από τη σχολική σύμβουλο Αγγλικών, με αφορμή τον πρόσφατο εορτασμό της Ημέρας της Γυναίκας, προκειμένου στο μάθημα των Αγγλικών να μιλήσει για τα δικαιώματα των γυναικών.
Στις 11 το πρωί χτες, μέλη του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών και δεκάδες γυναίκες, κρατώντας πικέτες που υπενθύμιζαν τα εγκλήματα του ιμπεριαλισμού ανά τον κόσμο, εξέφρασαν την αντίδρασή τους σε αυτήν την προκλητική πρόσκληση. Μάλιστα, όπως προέκυψε, για την πρόσκληση αυτή δεν είχαν ενημερωθεί ούτε οι καθηγητές του σχολείου.

Σε ανακοίνωση, το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Πειραιά υπογραμμίζει πως «στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σκοινί. Τι μπορεί να πει για τη μέρα της γυναίκας η ακόλουθος της αμερικανικής πρεσβείας; Πως οι ΗΠΑ κόπτονταν για τα δικαιώματα της γυναίκας στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ και τώρα στο Ιράν και γι' αυτό βομβάρδιζαν αμάχους κι ετοιμάζουν νέους πολέμους "για το καλό τους", όπως έλεγαν στη Γιουγκοσλαβία, στην Παλαιστίνη και παλιότερα στην Κύπρο; Θα μας μιλήσουν οι ιμπεριαλιστές για κοινωνικά δικαιώματα; Ανεπιθύμητη η παρουσία τους με κάθε πρόφαση».
Να σημειωθεί πως το περιστατικό έρχεται να προστεθεί στην πρόσφατη παρουσία στο Λύκειο του Αμπελώνα Λάρισας δύο στελεχών της αμερικάνικης πρεσβείας, που κλήθηκαν (πάλι από σχολικό σύμβουλο Αγγλικών) «να κάνουν μάθημα» στους μαθητές με θέμα, μάλιστα, ...το πώς στις ΗΠΑ έχουν ίδια και ίσα δικαιώματα οι λευκοί με τους μαύρους!

Πηγή:Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια: