Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι !Παιδιά με γενετικές ανωμαλίες το «κληροδότημα» των Αμερικανών στη Φαλούτζα


Δύο με τρία παιδιά την ημέρα γεννιούνται με γενετικές ανωμαλίες στη Φαλούτζα, του Ιράκ, εξαιτίας της χρήσης αμφιλεγόμενων όπλων από τις αμερικανικές δυνάμεις, σύμφωνα με πηγές του BBC.
Πριν έξι χρόνια, το 2004, σκληρές μάχες έλαβαν χώρα στην πόλη, στο πλαίσιο των οποίων οι αμερικανικές δυνάμεις κατέστειλαν τις εξεγέρσεις.

Σήμερα, σύμφωνα με κατοίκους και γιατρό του νοσοκομείου, που επικαλείται το πρακτορείο, υπάρχει πολύ μεγάλο ποσοστό γενετικών ανωμαλιών. Συγκεκριμένα εκτιμάται ότι συναντώνται, περίπου 1.000 περιπτώσεις το χρόνο.

Ο αμερικανικός στρατός δηλώνει ότι δεν γνωρίζει να υπάρχουν επίσημα στοιχεία που να το αποδεικνύουν. Υποστηρίζει μάλιστα ότι πάντα λαμβάνει "πολύ σοβαρά" υπόψη τη δημόσια υγεία του πληθυσμού που ζει τον πόλεμο.
"Καμία έρευνα δεν υποδεικνύει περιβαλλοντικά προβλήματα που να έχουν συνέπειες σε θέματα υγείας", δήλωσε ο διευθυντής Επικοινωνιών του Αμερικανικού Στρατιωτικού Συστήματος Υγείας,  Michael Kilpatrick.
Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι η Φαλούτζα έχει μόνο δύο ή τρεις περιπτώσεις γενετικών ανωμαλιών το χρόνο περισσότερο από το κανονικό.
Ωστόσο οι κάτοικοι έχουν διαφορετική άποψη.
Το ρεπορτάζ του BBC, αναφέρει ότι παρόλο που ήταν δύσκολο να βρεθεί κάποιος γιατρός στο νέο νοσοκομείο στη Φαλούτζα, που χρηματοδοτείται από τις ΗΠΑ, καθώς οι περισσότεροι φοβούνταν να μιλήσουν, ένας παιδίατρος εμφανίστηκε διατεθειμένος να το πράξει.
Σύμφωνα με το γιατρό του νοσοκομείου, στην πτέρυγα των παιδιών, συναντώνται μέχρι και δύο ή τρεις περιπτώσεις γενετικών ανωμαλιών την ημέρα, που αφορούν κυρίως σε καρδιακά προβλήματα. Αυτό σημαίνει ότι στην πόλη, συναντάς περίπου 1.000 περιπτώσεις το χρόνο.
Ο κόσμος κατηγορεί τα όπλα που χρησιμοποίησαν οι Αμερικανοί στρατιώτες στη Φαλούτζα, πριν έξι χρόνια. Τα συντρίμμια από τα κατεστραμμένα κτίρια, κατεδαφίστηκαν από τις μπουλντόζες και ρίχτηκαν στο ποτάμι, από το οποίο οι κάτοικοι παίρνουν το πόσιμο νερό τους.
Ο ρεπόρτερ του πρακτορείου, επισκέφτηκε ένα σπίτι, όπου τρία μικρά παιδιά έπασχαν από παράλυση ή εγκεφαλική βλάβη. Ένας άνδρας, έφερε να δείξει την κατάσταση της κόρης του. Είχε έξι δάχτυλα σε κάθε χέρι και σε κάθε πόδι και έπασχε από σοβαρές ασθένειες.

Πηγή:www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: