Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Εκδήλωση για το Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας


Εκδήλωση τιμής και μνήμης για το Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας, διοργανώνει η Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, την Κυριακή 28 Φλεβάρη, στις 11 το πρωί, στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας. Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
Θα ακολουθήσει πορεία προς τον ομαδικό τάφο όπου θάφτηκαν, νεκροί και ζωντανοί, περισσότεροι από 800 μαχητές του ΔΣΕ που πήραν μέρος στη μάχη της Φλώρινας, το Φλεβάρη του 1949. Στο χώρο όπου το ΚΚΕ αποφάσισε να προχωρήσει στην ανέγερση μνημείου αντάξιου του αγώνα και της θυσίας των σταυραετών του ΔΣΕ, των μαχητών που πήραν μέρος στην κορυφαία στιγμή της ταξικής πάλης του λαού μας και θυσιάστηκαν στον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα, στην πάλη για την κατάκτηση της εξουσίας.
Στην Αριδαία
«Δημοκρατικός Στρατός Ελλάδας: Εμπνέει και διδάσκει στην αναμέτρηση με τον ιμπεριαλισμό», είναι το θέμα της εκδήλωσης που διοργανώνει η ΝΕ Πέλλας του ΚΚΕ, τηνΚυριακή 28 Φλεβάρη, στις 11 το πρωί, στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο Αριδαίας.Θα μιλήσει ο Γιώργος Μαργαρίτης, καθηγητής Σύγχρονης Ιστορίας του ΑΠΘ.

Η φωτογραφία είναι από το αρχείο του Ριζοσπάστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: