Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Οι κουβαρντάδες (βλέπε Βγενόπουλο...)


Του Θανάση Μπαρτζώκα

Συγκλονισμένος από τη μη «πολιτική» παρουσία του κ. ΜIG στην εκπομπή του κ. Χατζηνικολάου και βαθύτατα στενοχωρημένος από τη δήλωσή του να μην ασχοληθεί με την πολιτική, αλλά να αφοσιωθεί αποκλειστικά στο να σώσει το έθνος, τη χώρα, τους εργαζομένους αλλά κυρίως την τσέπη του με την προσχώρηση του στον κρατικό καπιταλισμό.



Συγκλονισμένος από τη μη «πολιτική» παρουσία του κ. ΜIG στην εκπομπή του κ. Χατζηνικολάου και βαθύτατα στενοχωρημένος από τη δήλωσή του να μην ασχοληθεί με την πολιτική, αλλά να αφοσιωθεί αποκλειστικά στο να σώσει το έθνος, τη χώρα, τους εργαζομένους αλλά κυρίως την τσέπη του με την προσχώρηση του στον κρατικό καπιταλισμό.

Με εντυπωσίασε ιδιαίτερα ο «πατριωτισμός» των αραβικών κεφαλαίων για τα εθνικά μας ζητήματα.
Σκέφτηκα ότι, αν οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα και του δημόσιου τομέα αγόραζαν τις μετοχές του ΟΤΕ στα 6 ευρώ και πουλούσαν στα 15, τα πράγματα στη χώρα θα ήταν διαφορετικά!
Φταίνε πάλι οι εργαζόμενοι που δεν έχουν αυτή την «τεχνογνωσία» που διαθέτουν οι κύριοι ΜΙG για να σορτάρουν μετοχές και ομόλογα.
Συγκινήθηκα βαθύτατα με την πρόταση για «εθελοντικό» φόρο από όλους τους διαχειριστές κεφαλαίων και ολόκληρη την «εθνική» επιχειρηματική τάξη, που μπορεί να συγκεντρώσει το τεράστιο ποσό των 600 εκ. ευρώ.
Όταν αναλογιστούμε ότι τα κέρδη μόνο της Εθνικής Τράπεζας για το εννιάμηνο του 2009 είναι 1,2 δισ. ευρώ.
Με τέτοιες τεράστιες «εθελοντικές» θυσίες αξίζει οι εργαζόμενοι να θυσιάσουν και τον 12ο και  ίσως και τον 11ο μισθό!
Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η πρόταση του κ. ΜΙG για το πόθεν έσχες των πολιτικών, ακολουθώντας τους δρόμους του χρήματος. Προσωπικά την υιοθετώ.
Μόνο που για λόγους ισότητας και διαφάνειας θα πρέπει να ακολουθήσουμε τους δρόμους του χρήματος και γι' αυτούς που «διαφθείρουν» τους πολιτικούς, δηλαδή να διερευνήσουμε με ποιους τρόπους και ποιες διαδρομές πραγματοποιούνται οι τεράστιες συγκεντρώσεις χρήματος και εκεί θα ανακαλύψουμε αυτό που ο κ. ΜΙG προσπαθεί να καλύψει με την προσθήκη «κρατικός», αντί του σκέτου καπιταλισμός, που από τη φύση του είναι απάνθρωπος.
Όμως σε αυτό το πραγματικό «πόθεν έσχες» των εχόντων ισχύουν οι αμείλικτοι νόμοι της αγοράς και τα καθημερινά αδικήματα παραγράφονται αυτομάτως.
Η οικονομική κρίση, κατά τον κ. MIG, οφείλεται αποκλειστικά στο διεφθαρμένο πολιτικό κατεστημένο.
- Δεν μας λέει όμως γιατί η Ιρλανδία με σχεδόν μηδενική διαφθορά έχει τα ίδια προβλήματα και ένα τεράστιο έλλειμμα.
- Γιατί στην Ιαπωνία, που για λόγους ευθιξίας γίνεται και χαρακίρι από πολιτικούς, το έλλειμμα είναι 300% του ΑΕΠ και η χώρα έχει βυθιστεί ήδη στην ύφεση.
Άρα, κάτι «άλλο συμβαίνει εδώ» και το πρόβλημα δεν είναι οι πολιτικοί, αλλά οι πολιτικές που εξυπηρετούν τους διάφορους ΜΙG του κόσμου.
Είναι ενδιαφέρον ότι θύμωσε ο κ. ΜΙG όταν τον «ενοχλούν» κόμματα ή πολιτικοί της αριστεράς και τον αποσπούν από το καθημερινό του μέλημα να σώσει τη χώρα, δηλαδή την τσέπη του.
Η σύγχρονη ριζοσπαστική αριστερά δηλώνει ότι θα είναι εξαιρετικά ενοχλητική στα «όνειρα» των κ. ΜΙG, που δεν είναι τίποτε άλλο από τη διαιώνιση σήμερα και την αύξηση αύριο των κερδών από την ασύδοτη εκμετάλλευση της εργασίας άλλων.
Και επειδή μας προκάλεσε να κάνουμε προτάσεις, κάνω την πρόταση, που έχει βέβαια προβλήματα συνταγματικότητας:
«Μείωση κερδών αντί για πάγωμα μισθών».

ΥΓ.: Γράφοντας, βλέπω τον ήλιο να ανατέλλει από τον Υμηττό
Είναι μεγάλη απόλαυση το χάραμα.
Και ξαφνικά αισθάνθηκα πολύ πιο πλούσιος από τους ΜΙG όλου του κόσμου.
Γιατί αυτοί, όταν κοιτάζουν τον ήλιο, έχουν το άγχος να σκέφτονται το τι μπορούν να κερδίσουν από τη διαδρομή του μέχρι μέχρι το σούρουπο.
Θα είναι όμορφα στη διαδήλωση!

 ΠΗΓΗ: ΑΥΓΗ-Θανάσης Μπαρτζώκας*

*Ο Θανάσης Μπαρτζώκας είναι πρώην δήμαρχος Καισαριανής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: