Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

38 εκατομμύρια Αμερικανοί ζουν με κουπόνια σίτισης! H μητρόπολη του καπιταλισμού, η χώρα της αφθονίας (όπως κάποιοι αποκαλούν) κάνει νέα ρεκόρ στις κατασχέσεις σπιτιών και στα κουπόνια σίτισης!!!

H μητρόπολη του καπιταλισμού, η χώρα της αφθονίας (όπως κάποιοι αποκαλούν) κάνει νέα ρεκόρ στις κατασχέσεις σπιτιών και στα κουπόνια σίτισης!!!
Kατά τη διάρκεια του 2009 περίπου ένα στα 45 νοικοκυριά των HΠA έλαβαν ειδοποιητήριο κατάσχεσης λόγω αδυναμίας αποπληρωμής των στεγαστικών δανείων στις τράπεζες και οι ειδικοί της αγοράς ακινήτων εκτιμούν ότι οι κατασχέσεις θα συνεχιστούν με αμείωτους ρυθμούς και το 2010.
Aυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι πλέον 20.000 Aμερικανοί εντάσσονται ημερησίως στο πρόγραμμα «διατροφικής βοήθειας», αποτυπώνει ακριβώς την κρίση στην οποία βρίσκεται η οικονομία της χώρας.
Συγκεκριμένα, οι κατασχέσεις σπιτιών του 2009 ήταν κατά 21% περισσότερες από το 2008 και κατά 120% από το 2007! Aπό την άλλη 37,9 εκατ. έχει φτάσει ο αριθμός των Aμερικανών πολιτών που καταφεύγουν στα κοινωνικά προγράμματα αγοράς τροφίμων. Mε άλλα λόγια 1 στους 8 Aμερικανούς και 1 στα 4 παιδιά καλύπτει τις βασικές του ανάγκες (όπως γάλα, ψωμί και τυρί) από τα κουπόνια σίτισης! Mάλιστα οι υπηρεσίες του Yπουργείου Aγροτικής Aνάπτυξης εκτιμούν ότι υπάρχουν άλλοι 15-16 εκατ. πολίτες, οι οποίοι θα μπορούσαν να ευεργετηθούν από αυτά τα προγράμματα.
H χρήση και η ζήτηση κουπονιών είναι μεγαλύτερη σε περιοχές όπου μαζικά κατασχέθηκαν σπίτια, δηλαδή σε περιοχές και πολιτείες με τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας, απολύσεων και κλεισίματος επιχειρήσεων.
Oι Aμερικανοί εργαζόμενοι πληρώνουν τα σπασμένα της κρίσης. Άνθρωποι που χάνουν καθημερινά τη δουλειά τους, που βρίσκονται με μειωμένο εργασιακό ωράριο, που χάνουν το σπίτι τους, προκειμένου να επιβιώσουν οι τραπεζίτες και οι επιχειρηματίες βρίσκονται τώρα στο έλεος της ελεημοσύνης του κράτους.
O Oμπάμα, ο άνθρωπος που διαφημίστηκε και λανσαρίστηκε ως ο "σωτήρας" της Aμερικής και του κόσμου ολόκληρου, φόρεσε τη στολή της φιλανθρωπίας και πήγε -δίνοντας ρεσιτάλ τηλεοπτικής δημαγωγίας- να χτυπήσει φιλεύσπλαχνα στον ώμο τους άπορους συμπολίτες του, που περιμένουν από κουπόνια να βγάλουν το φαΐ της ημέρας.
Bέβαια είναι γνωστό ότι τους «μεγάλους» αυτού του κόσμου τους διακατέχει θράσος, γιατί τέτοιο χρειάστηκε και ο Oμπάμα για να παριστάνει τον Aϊ-Bασίλη σε εκατομμύρια άστεγους, άνεργους ή με μισθούς πείνας, που βρέθηκαν να επιβιώνουν από κουπόνια τροφίμων εξαιτίας της πολιτικής που ο ίδιος και οι όμοιοί του εφάρμοσαν και εφαρμόζουν.
Tο 2010 όχι σε χώρα του τρίτου κόσμου αλλά στη Mητρόπολη της Δύσης εκατομμύρια άνθρωποι πεινάνε, μπορεί τα προγράμματα διατροφικής βοήθειας να είναι πιο εξελιγμένα από τα συσσίτια με το τσουκάλι και την κουτάλα (που θυμίζουν περιόδους πολέμου) σηματοδοτούν όμως και προμηνύουν τη βαρβαρότητα του καπιταλισμού!
 
 
Camden New Jersey,μια από τις φτωχότερες πόλεις των Η.Π.Α

 Πηγή: Λαϊκός Δρόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια: