Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

«Ζήμενς»-ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ


Οι μεν, που χτες έλεγαν ότι οι ισχυρισμοί Χριστοφοράκου έχουν όση αξία μπορεί να έχει ο ισχυρισμός κάποιου υπόδικου, δηλαδή μηδαμινή, είναι οι ίδιοι που σήμερα και όταν τους συμφέρει, παίρνουν τα λεγόμενα του Χριστοφοράκου «τοις μετρητοίς».
Οι άλλοι, που χτες έλεγαν ότι «αξίζει να σταθούμε» στα εκ του Χριστοφοράκου εκπορευόμενα, τώρα, ανακαλύπτουν ότι πρόκειται για τοποθετήσεις με ανύπαρκτη σημασία, αφού προέρχονται από έναν «απατεώνα».
*
Κάθε φορά, δε, που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο εμφανίζονται τέτοιου είδους «στοιχεία» στη δημοσιότητα, τα κόμματα που εμπλέκονται στο σκάνδαλο ακολουθούν την τακτική της στιγμής, άλλοτε δηλαδή και όταν τους εξυπηρετεί αποδέχονται σαν «αξιόπιστο» τον Χριστοφοράκο, ενώ όταν δεν εξυπηρετούνται ο Χριστοφοράκος είναι «αναξιόπιστος».
*
Πρόκειται για παιχνίδι εντυπώσεων, στο πλαίσιο ενός νέου σήριαλ «αποκαλύψεων», που το μόνο που προσθέτει είναι επιπλέον αποδείξεις για τη δικομματική επιχείρηση, ώστε επί της ουσίας να πέσει και τελεσίδικα, εντός και εκτός Βουλής, το μαύρο πέπλο του συμψηφισμού, της κάλυψης, της επικάλυψης και της συγκάλυψης του σκανδάλου «Ζήμενς».
***
Σε ό,τι μας αφορά, δε χρειαζόμαστε περισσότερα στοιχεία από όσα ήδη υπάρχουν:
*
Πρώτον, το ΠΑΣΟΚ ήταν αυτό που έκλεινε δουλειές και έκανε παραγγελίες στη «Ζήμενς» (όπως το C4i) και η ΝΔ ήταν αυτή που τις ολοκλήρωνε και τις παραλάμβανε.
*
Δεύτερον, είναι δηλωμένο, δεδομένο και αποδεδειγμένο ότι η «Ζήμενς» έσπρωχνε το 2% του τζίρου της για να λαδώνει κόμματα και κέντρα εξουσίας για να κάνει τις δουλειές της στην Ελλάδα.
*
Τρίτον, το ίδιο το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους παραδέχτηκε (...εκ παραδρομής) ότι αξιωματούχοι από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ «λαδώνονταν» από τη «Ζήμενς».
*
Τέταρτον, το δεξί χέρι του τότε πρωθυπουργού, ο επωνομαζόμενος και «στρατηγός» του ΠΑΣΟΚ, ο Θ.Τσουκάτος, έχει ομολογήσει ότι υπήρξε αποδέκτης διόλου ευκαταφρόνητου χρηματικού ποσού από τη «Ζήμενς».
*
Πέμπτον, αξιωματούχοι της κυβέρνησης της ΝΔ, παράγοντες του κόμματος της Ρηγίλλης και υπηρεσίες επί των ημερών της «σεμνής και ταπεινής» διακυβέρνησης, έχει αποδειχτεί ότι αφ' ενός είχαν «ιδιαίτερη μεταχείριση» στις δοσοληψίες τους με τη «Ζήμενς» και αφ' ετέρου ελέγχονται διά πράξεων και παραλείψεών τους για το γεγονός ότι κατηγορούμενοι για την υπόθεση «έκαναν φτερά» από τη χώρα.
***
Αλήθεια, δεν αρκούν όλα αυτά;...


Πηγή:Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια: