Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Όχι στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Αϊτή - Ερώτηση του Ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Μπάμπη Αγγουράκη προς το συμβούλιο της ΕΕ


Την δραματική κατάσταση που επικρατεί αυτή την στιγμή στην Αιτή και την προσπάθεια που επιχειρείται από την κυβέρνηση των ΗΠΑ να χρησιμοποιήσει την τραγωδία αυτή για να επιβάλει στρατιωτική κατοχή στην χώρα, καταγγέλλει με ερώτησή του προς το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Μπάμπης Αγγουράκης.





Η ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ έχει ως εξής:
«Μετά τον σεισμό στην Αϊτή, ο λαός της χώρας αυτής βιώνει πρωτοφανή τραγωδία. Περισσότεροι από 75.000 νεκροί έχουν ταφεί μαζικά, 1,5 εκατομμύριο είναι άστεγοι, 3 εκατομμύρια οι πληγέντες, ενώ οι εκτιμήσεις ανεβάζουν τους νεκρούς σε 200.000. Δεν υπάρχει ηλεκτροδότηση και παροχή νερού. Στοιχειώδη τρόφιμα πωλούνται στη «μαύρη αγορά» σε τιμές απρόσιτες.  Η κυβέρνηση των ΗΠΑ χρησιμοποιεί την τραγωδία αυτή, για να επιβάλλει ουσιαστικά στρατιωτική κατοχή στη χώρα, όπως καταγγέλλουν ηγέτες κρατών, αξιωματούχοι του ΟΗΕ και ανθρωπιστικές οργανώσεις. Σε 16.000 ανέρχονται οι αμερικανοί στρατιώτες στην Αϊτή, με πρόσχημα την «ανθρωπιστική βοήθεια», δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στην διανομή ιατροφαρμακευτικού υλικού, τροφίμων κλπ. Η ΕΕ στέλνει αστυνομικές δυνάμεις και «μη- ανθρωπιστική» βοήθεια ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.
Ερωτάται το Συμβούλιο: Προτίθεται η ΕΕ να εφαρμόσει την ίδια πολιτική με αυτή των ΗΠΑ στην Αϊτή;  Καταδικάζει την χρησιμοποίηση της «ανθρωπιστικής βοήθειας» ως πρόσχημα για την επιβολή πολιτικής και στρατιωτικής κυριαρχίας σε τρίτες χώρες και τους λαούς τους;»

Δεν υπάρχουν σχόλια: