Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010

Έκρηξη βόμβας απέναντι από την βουλή.Σε αναμονή της προκήρυξης ή νέας επίθεσης.












Στις 19:59 (την ώρα που ξεκινούν τα δελτία ειδήσεων), εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός σε κάδο απορριμάτων απέναντι από την Βουλή.Το χτύπημα είχε συμβολική σημασία , καθώς έγινε σε σημείο που φυλάσσεται και υπάρχουν και κάμερες παρακολούθησης.Δεν υπάρχουν τραυματισμοί ,καθώς υπήρξε προειδοποίηση από την ομάδα που έβαλε την βόμβα.Οι ζημιές είναι πολύ μικρές(έσπασαν κάποια τζάμια της βουλής).Σύμφωνα με πληροφορίες της κρατικής τηλεόρασης, οι κάμερες της βουλής έχουν καταγράψει την στιγμή της έκρηξης.



"Η δημοκρατία δεν τρομοκρατείται" δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.


Το Κ.Κ.Ε με ανακοίνωση του καταδικάζει την έκρηξη «Το ΚΚΕ καταδικάζει την έκρηξη βόμβας που έγινε μπροστά στη Βουλή. Αυτή η ενέργεια σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί πράξη αντίστασης στην άγρια και ολομέτωπη επίθεση που εξαπολύει η κυβέρνηση στα λαϊκά δικαιώματα. Αντίθετα βοηθάει και εξυπηρετεί όσους επιθυμούν να φοβίσουν το λαό»


O Συνασπισμός αναφέρει σε ανακοίνωση του για το γεγονός τα ακόλουθα: "Καταδικάζουμε τη βομβιστική ενέργεια στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη μπροστά από το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Η πράξη αυτή αποτελεί μια πρόκληση απέναντι στη δημοκρατία. Σε μια κρίσιμη στιγμή για την ελληνική κοινωνία, καθώς αυτή βιώνει τις επιπτώσεις μιας βαθιάς οικονομικής κρίσης, τέτοιου είδους ενέργειες επιδρούν αποπροσανατολιστικά".


Red Star

Δεν υπάρχουν σχόλια: