Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

8-01-2010,Κ.Κ.Ε:Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για την κατάσταση στο Ιράν


Παρακολουθούμε τις σοβαρές εξελίξεις στο Ιράν. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους κομμουνιστές και τις κομμουνίστριες, στα μέλη και τους φίλους του Τουντέχ, στους εργαζόμενους που μάχονται για τα κοινωνικά και δημοκρατικά  λαϊκά δικαιώματα, για κοινωνική πρόοδο.
Καταδικάζουμε την πολιτική της καταστολής που οδήγησε σε νεκρούς και σε συλλήψεις λαϊκών αγωνιστών με ευθύνη της ιρανικής Κυβέρνησης και των αρχών ασφαλείας.
Ζητάμε την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων και γενικότερα των πολιτικών κρατουμένων που αγωνίζονται για τα λαϊκά συμφέροντα. Απαιτούμε τη νομιμοποίηση του Τουντέχ.
Την ίδια στιγμή απορρίπτουμε κατηγορηματικά κάθε απόπειρα να αξιοποιηθεί η κατάσταση για να κλιμακωθεί η ιμπεριαλιστική επέμβαση στην περιοχή. Σε κάθε περίπτωση, ο ίδιος ο ιρανικός λαός νομιμοποιείται να καθορίσει την πορεία της χώρας του.
Η ανάπτυξη του αντιιμπεριαλιστικού αγώνα, με το εργατικό κίνημα στην πρώτη γραμμή, είναι όρος για την απόκρουση των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών και κάθε απόπειρας χειραγώγησης από αστικές δυνάμεις, ώστε να δρομολογηθούν εξελίξεις προς όφελος του λαού.

Τουντέχ-Ιράν


Δεν υπάρχουν σχόλια: