Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Ταξικός αντίλαλος στους δρόμους της Αθήνας Στην κεφαλή της πορείας μπήκαν οι εργαζόμενοι με ελαστικές μορφές απασχόλησης

Χιλιάδες συγκεντρώθηκαν χτες το απόγευμα στην πλατεία Ομόνοιας, απ' όπου διαδήλωσαν μέχρι τη Βουλή κάτω απ' τα πανό και τα λάβαρα του ΠΑΜΕ. Ντόπιοι και ξένοι εργάτες με κάθε μορφής απασχόληση, φοιτητές, επαγγελματοβιοτέχνες, συνταξιούχοι διαμήνυσαν πως ο «διάλογος» - απάτη των «κοινωνικών εταίρων» δε θα περάσει!



Μαζικά και με ορμή διαδήλωσαν χτες χιλιάδες εργατοϋπάλληλοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ να οργανωθεί χωρίς καμιά αναμονή η πάλη ενάντια στο σαρωτικό τυφώνα μεγαλοεργοδοσίας - ΕΕ - κυβέρνησης. Ανθρωποι του μόχθου, νεολαίοι, γυναίκες, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, βγήκαν στους δρόμους 60 πόλεων όλης της χώρας ορμώμενοι από τις ανάγκες τους, από τη ζωή τους που διαρκώς χειροτερεύει παρά τον πλούτο που παράγεται.
Εδωσαν μια πρώτη απάντηση στην εργοδοσία, στα κόμματα που δουλεύουν για λογαριασμό της, στις συνδικαλιστικές δυνάμεις που εξυπηρετούν τα συμφέροντά της. Τα χτεσινά συλλαλητήρια εξόπλισαν με νέα πείρα την εργατική τάξη, δίνοντας ώθηση στη δουλειά μπροστά στον επόμενο σταθμό της πάλης, την απεργιακή κινητοποίηση στις 17 Δεκέμβρη. Για τη δράση που πρέπει να συνεχιστεί ώστε νέες δυνάμεις να ενταχθούν στην οργανωμένη πάλη, με τη συγκρότηση Επιτροπών Αγώνα συνδικάτων και μαζικών φορέων σε εργατογειτονιές και τόπους δουλειάς, με Γενικές Συνελεύσεις όπου το λόγο θα πάρουν οι εργάτες καθορίζοντας τα επόμενα βήματά τους, με πολύμορφες παρεμβάσεις που θα φωτίζουν ότι τα προβλήματα της λαϊκής οικογένειας είναι συνέπεια της «ανταγωνιστικότητας» των πολυεθνικών. Με τη σκληρή, καθημερινή δουλειά, που χρειάζεται να δυναμώσει, ώστε ο λαός να συνειδητοποιήσει όχι μόνο το δίκιο του, μα και τη δύναμή του.
 

ΠΗΓΗ:ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: