Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Σπύρος ΜΠΕΤΣΗΣ : Να έρθουμε πιο κοντά με τον κόσμο που ψήφισε και στήριξε το Κόμμα.

 Να έρθουμε πιο κοντά με τον κόσμο που ψήφισε και στήριξε το Κόμμα


H αναγκαιότητα συνέχισης της ιδεολογικής και πολιτικής δουλειάς με τους εργαζόμενους, συνολικά με τα λαϊκά στρώματα και τη νεολαία της Αχαΐας, στους κλάδους, στους μεγάλους χώρους εργασίας, στον τόπο κατοικίας και μόρφωσης, αναδεικνύεται από τις συσκέψεις που πραγματοποιούν οι ΚΟΒ του Κόμματος και οι ΟΒ της ΚΝΕ, για τη συζήτηση του εκλογικού αποτελέσματος, των πρώτων εκτιμήσεων της ΚΕ και των καθηκόντων του Κόμματος, των οπαδών και φίλων του την επόμενη μέρα.

Σχεδόν δύο βδομάδες μετά τις εκλογές, οι Κομματικές και οι ΚΝίτικες Οργανώσεις έχουν ξεδιπλώσει ένα τέτοιο πρόγραμμα συζήτησης το οποίο «αγκαλιάζει» όχι μόνο τον έως και σήμερα γνωστό περίγυρο του Κόμματος και της ΚΝΕ αλλά και εργαζόμενους, λαϊκούς ανθρώπους, νέους και νέες, γυναίκες λαϊκών οικογενειών, που έδωσαν τη μάχη στο πλευρό του Κόμματος, όχι μόνο το τελευταίο -προεκλογικό- διάστημα αλλά και σε μια πορεία συμπόρευσης με το ΚΚΕ, ιδιαίτερα από το 2012 και μετά.
Μέσα από τη συζήτηση, εκτός της συμφωνίας που εκφράζεται με τις πρώτες εκτιμήσεις που περιλαμβάνονται στην Ανακοίνωση της ΚΕ, αναδεικνύεται πως θετικά επέδρασε και για το εκλογικό αποτέλεσμα του ΚΚΕ στην Αχαΐα το γεγονός ότι αρκετοί φίλοι και οπαδοί, πέρα από τη γνωστή καταγραφή των Οργανώσεων, μίλησαν σε περισσότερο κόσμο, είτε στο χώρο δουλειάς τους είτε σε γειτονιές.
Μεταφέρθηκε η αναγκαιότητα συζήτησης σπίτι το σπίτι, άνθρωπο τον άνθρωπο, με βάση την ταξική θέση του καθενός, ανεξάρτητα του τι μέχρι και χτες ψήφιζε, κάτι που πιο πλατιά έγινε σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση. Με πείσμα και αποφασιστικότητα, εργαζόμενοι που συναντήθηκαν με τις θέσεις του Κόμματος στους χώρους δουλειάς, που έδωσαν τη μάχη μέσα από τα ταξικά σωματεία και συνδικάτα, που γνώρισαν την αταλάντευτη θέση του ΚΚΕ και των κομμουνιστών, μπήκαν στη δράση, άνοιξαν δρόμους και για τις Κομματικές Οργανώσεις.
Δυνατότητες που φανερώθηκαν και πρέπει να αξιοποιηθούν
Τέτοια παραδείγματα φάνηκαν στις συσκέψεις των κλαδικών ΚΟΒ, ενώ στις εδαφικές η δράση που αναπτύχθηκε σε ορισμένες γειτονιές όλο το προηγούμενο διάστημα, με τις Επιτροπές Αγώνα, τη Λαϊκή Επιτροπή, τα μαθήματα αλληλεγγύης αλλά και η στοχευμένη συζήτηση σε σπίτια εργατικών - λαϊκών οικογενειών, έδειξαν δυνατότητες αλλά και αδυναμίες στη δουλειά μας, που πρέπει να ξεπεραστούν στο επόμενο διάστημα.
Μια τέτοια δουλειά αναπτύχθηκε και από την ΚΝΕ, που συνεχίζεται με τις συσκέψεις των ΟΒ. Αναδεικνύεται πως οι θέσεις και η συνολική μας στάση στο Πανεπιστήμιο και στο ΤΕΙ ήταν αυτές που βοήθησαν περισσότερα μέλη ΔΣ φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων από τα ψηφοδέλτια της «Πανσπουδαστικής» να δουλεύουν για την υπερψήφιση του Κόμματος. Φάνηκε, επίσης, η θετική επίδραση που είχαν οι συζητήσεις μαθητών, μελών της ΚΝΕ, στα σπίτια και τις οικογένειές τους.
Από τις συσκέψεις αναδεικνύεται και η αναγκαιότητα συνέχισης αυτής της δουλειάς των Κομματικών Οργανώσεων, με χαρτί και μολύβι, στοχευμένα και με άξονα την ΚΟΒ και την ΟΒ. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Οργανώσεις έχουν ανοίξει ένα «θετικό λογαριασμό» μετά τις εκλογές και με κόσμο που για πρώτη φορά προσέγγισε το Κόμμα και μέσω της ψήφου του στις εκλογές.
Αυτός ο κόσμος είναι ταυτόχρονα ευάλωτος στα διλήμματα, στις αντιπαραθέσεις μεταξύ των αστικών τάξεων των χωρών της ΕΕ, διεθνώς αλλά και μερίδων τους εντός της χώρας. Δεν είναι «δεδομένος», δεν μπορείς να μιλάς με όρους ψήφου και μόνο. Εδώ χρειάζεται να δοθεί η συνέχεια.
Η συνέχεια δεν μπορεί να είναι άλλη, κάτι που αναφέρεται και στη συζήτηση που έχουν ανοίξει οι ΚΟΒ, από τη σύσφιξη των σχέσεων του Κόμματος με αυτόν τον κόσμο παντού, σε κάθε κλάδο, χώρο δουλειάς, σωματείο, συνδικάτο, γειτονιά, χώρο μόρφωσης, άθλησης, πολιτισμού, σε κάθε πτυχή της ζωής του.
Με προσανατολισμό την σε βάθος και σε όλα τα επίπεδα δουλειά με το Πρόγραμμα του Κόμματος και πυξίδα την προηγούμενη θετική δράση και πείρα, αποτελεί πλέον αναγκαιότητα η βελτίωση και η πιο ουσιώδης παρέμβασή μας, από τα καθημερινά προβλήματα έως το πώς αυτά συνολικά θα ξεπεραστούν.

Σπύρος ΜΠΕΤΣΗΣ
Μέλος Γραφείου Περιοχής της Οργάνωσης Πελοποννήσου του ΚΚΕ, Γραμματέας της ΤΕ Εδαφικού Αχαΐας

Πηγή : rizospastis.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια: