Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Μόσχα: «Προβοκάτσια των ανταρτών» η επίθεση με χημικά στη Συρία.

Η Ρωσία διαμήνυσε ότι θα παρουσιάσει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η επίθεση με χημικά όπλα στα περίχωρα της Δαμασκού στις 21 Αυγούστου ήταν «προβοκάτσια των σύρων ανταρτών».



Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε την Τετάρτη ότι τα συγκεκριμένα στοιχεία δόθηκαν από τις συριακές αρχές στον υφυπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Ριάμπκοφ, ο οποίος βρίσκεται στη Δαμασκό για συνομιλίες. Πρόσθεσε ότι οι αποδείξεις που διαθέτει η Μόσχα μαρτυρούν κυρίως τον «προκλητικό χαρακτήρα» της επίθεσης της 21ης Αυγούστου. 
 
Ο  Σεργκέι Λαβρόφ κατηγόρησε τη συριακή αντιπολίτευση ότι «καταφεύγει συχνά σε προβοκάτσιες για να προκαλέσει πλήγματα και (ξένη) επέμβαση στη Συρία» και συμπλήρωσε: «Έχουμε επίσης πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες έχουν γίνει πολλά επεισόδια παρόμοια με αυτό της Αλ Γούτα. Θα τα εξετάσουμε όλα αυτά στο Συμβούλιο Ασφαλείας μαζί με την έκθεση που παρουσίασαν οι επιθεωρητές του ΟΗΕ», η οποία «επιβεβαιώνει ότι έγινε χρήση χημικών». Σημείωσε ότι απομένει να καθοριστεί ποιός ευθύνεται για την επίθεση.
 
Πηγή : Newsroom Enet με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: