Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Εκατομμύρια Ιταλών που είναι μέλη μεγάλου εργατικού συνδικάτου απεργούν σήμερα εναντίον των κυβερνητικών μέτρων λιτότητας.


Εκατομμύρια Ιταλών που είναι μέλη μεγάλου εργατικού συνδικάτου απεργούν σήμερα εναντίον των κυβερνητικών μέτρων λιτότητας. Τα συνδικάτα εμφανίζονται οργισμένα για μια ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση και καθιστά ευκολότερη την απόλυση εργαζομένων.


Το συνδικάτο CGIL διεκδικεί ισχυρότερη δράση κατά όσων φοροδιαφεύγουν, ενώ συγχρόνως ζητάει να συνεχισθεί η προστασία της απασχόλησης.

Εξαιτίας της απεργίας, οι πτήσεις ακυρώθηκαν, τρένα και λεωφορεία ακινητοποιήθηκαν και τα περισσότερα κυβερνητικά γραφεία και υπηρεσίες θα μείνουν κλειστά.

Το CGIL που κάλεσε την απεργία είναι η μεγαλύτερη εργατική Ομοσπονδία. Ωστόσο, μικρότερες συνδικαλιστικές οργανώσεις δεν ακολουθούν με το επιχείρημα ότι δεν έχει νόημα μία κινητοποίηση κατά των εργοδοτών όταν οι θέσεις εργασίας όλων κινδυνεύουν.
Ο κεντροδεξιός συνασπισμός του πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι έχει δεχθεί τα πυρά των Ευρωπαίων εταίρων του για τα ανεπαρκή μέτρα περικοπών δαπανών και αύξησης φόρων. Σε απάντηση η ιταλική Βουλή σχεδιάζει να υπερψηφίσει αυτή την εβδομάδα ένα ενισχυμένο πρόγραμμα λιτότητας που σχεδιάστηκε βιαστικά στις διακοπές του Αυγούστου κατόπιν πιέσεων από την ΕΚΤ.

Ο Ιταλός πρόεδρος Giorgio Napolitano έχει κτυπήσει συναγερμό για την αύξηση των ιταλικών σπρεντ (έναντι των γερμανικών κρατικών ομολόγων) καθώς η χρηματιστηριακή αγορά συνεχίζει να πέφτει και τα επιτόκια να αυξάνουν.
Τέλος, η Μέρκελ συνέκρινε τη κακή κατάσταση της Ιταλίας με αυτήν την Ελλάδας, την ίδια ώρα που η δημοτικότητα του Μπερλουσκόνι βρίσκεται στο ναδίρ.


Πηγές: REUTERS-WWW.POLITIS.COM.CY

Δεν υπάρχουν σχόλια: