Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Η Τουρκία παραδέχεται εμπρησμούς ελληνικών δασών την περίοδο 1995-97 ! Τούρκοι πράκτορες είχαν τοποθετήσει εκρηκτικούς μηχανισμούς και στην Ρόδο για να πλήξουν τον Ελληνικό τουρισμό



Ούτε λίγο ούτε πολύ ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μεσούτ Γιλμάζ, παραδέχτηκε ότι μεταξύ της περιόδου 1995-1997 οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας έκαιγαν τα ελληνικά δάση!


Όπως αποκάλυψε ο κ. Γιλμάζ στην τουρκική εφημερίδα Birgun, όλοι οι πρωθυπουργοί ήταν υποχρεωμένοι να ενημερώνουν τον διάδοχό τους που και με ποιο τρόπο χρησιμοποιήθηκαν μυστικά κονδύλια του κράτους, όμως η κ. Τσιλέρ αρνήθηκε να αποκαλύψει τις σχετικές πληροφορίες στον Γιλμάζ.

Σύμφωνα με τον κ. Γιλμάζ τα μυστικά κονδύλια που δεν αποκαλύφθηκαν ποτέ αφορούσαν στο πραξικόπημα στο Αζερμπαϊτζάν και «τα αντίποινα στα δάση της Ελλάδας».

Υπενθυμίζεται ότι την περίοδο εκείνη σημειώθηκαν εμπρησμοί σε δάση της Ρόδου, ενώ υπήρξε περίπτωση όπου -το καλοκαίρι του 1996- εξερράγησαν εκρηκτικοί μηχανισμοί, που είχαν τοποθετηθεί σε κάδους απορριμμάτων σε διάφορα σημεία στο κέντρο της πόλης της Ρόδου και μάλιστα μέρα-μεσημέρι, σε μία στιγμή που το νησί ήταν γεμάτο με τουρίστες.

Αντίδραση ΝΔ

Για βαριές σκιές στις ελληνοτουρκικές σχέσεις κάνει λόγο η ΝΔ μετά τις αποκαλύψεις Γιλμάζ ότι το «βαθύ κράτος» της Τουρκίας έκαιγε Ελληνικά δάση, στο πλαίσιο επιχειρήσεων των μυστικών υπηρεσιών.

Αντίδραση ΛΑΟΣ

«Όταν ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ, τότε Βουλευτής της ΝΔ, κ. Γ. Καρατζαφέρης, είχε τολμήσει και είχε αναφερθεί στη δράση τούρκων πρακτόρων- εμπρηστών, το πολιτικό κατεστημένο είχε αντιδράσει με τα συνήθη αντανακλαστικά, περί ακροτήτων και συναφών… αηδιών», σημειώνεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΛΑΟΣ. 

«Τώρα, από τα χείλη ενός πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας ομολογείται το έγκλημα. Να χαίρονται τους φίλους και τους κουμπάρους τους», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Αντίδραση Μπακογιάννη

Η ελληνική κυβέρνηση δεν πρέπει να αφήσει χωρίς διερεύνηση τις «δηλώσεις Γιλμάζ που αποκαλύπτουν ότι επί κυβερνήσεως Τσιλέρ είχε διατεθεί ειδικό κονδύλι για τον εμπρησμό των δασών των νησιών μας του Ανατολικού Αιγαίου» τονίζει με ανακοίνωσή της η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη. 

Οι δηλώσεις αυτές «αποκαλύπτουν με τον πιο ανατριχιαστικό τρόπο τις πρακτικές της Τουρκίας» και «δημιουργούν μείζονος σημασίας πολιτικό θέμα» σημειώνει.

Καλεί, δε, την κυβέρνηση:

α) Να καταγγείλει μέσω του υπουργού Εξωτερικών το γεγονός στην Ε.Ε. και σε όλα τα διεθνή φόρα.

β) Να διεκδικήσει από την Τουρκία αποζημιώσεις για το κόστος αποκατάστασης και τις ευρύτερες οικονομικές επιπτώσεις.

γ) Το ΥΠΕΚΑ να ολοκληρώσει τάχιστα τις υπόλοιπες μελέτες αναδασώσεων στα νησιά αυτά».


ΠΗΓΗ-WWW.NOOZ.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: