Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ -Στο πλευρό των 5 φυλακισμένων Κουβανών αγωνιστών-Συνάντηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Γ. Τούσσα στο Στρασβούργο με συγγενείς τους-


Συνάντηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Γ. Τούσσα στο Στρασβούργο με συγγενείς τους

 
Συνάντηση με κουβανική αντιπροσωπεία, στην οποία συμμετείχαν συγγενείς των 5 Κουβανών πατριωτών που εδώ και 13 χρόνια βρίσκονται παράνομα φυλακισμένοι στις ΗΠΑ, είχε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Τούσσας, στη διάρκεια των εργασιών της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο στις 27 Σεπτέμβρη.
Η κουβανική αντιπροσωπεία, που αποτελούνταν από την Αντριάνα Πέρες (σύζυγο του Εράρδο Γκονζάλες), την Μαγκάλυ Γιορτ (μητέρα του Ρενέ Γκονζάλες) και την Ανα Μαρία Ροντρίγκες (σύμβουλος της Κουβανικής Λαϊκής Εθνοσυνέλευσης) παραβρέθηκε στη συνεδρίαση της Ομάδας για τη Φιλία και Αλληλεγγύη με τον Λαό της Κούβας, που συνεδρίασε με θέμα τις εξελίξεις σχετικά με τους 5 φυλακισμένους ήρωες του Νησιού της Επανάστασης στις αμερικανικές φυλακές. Οι 5 Κουβανοί παραμένουν δεσμώτες της κυβέρνησης των ΗΠΑ με ανυπόστατες και χαλκευμένες κατηγορίες που κατέρρευσαν σε όλα τα στάδια της ακροαματικής διαδικασίας στα δικαστήρια των ΗΠΑ.
Το «έγκλημά» των 5 Κουβανών πατριωτών είναι ότι βρήκαν και αποκάλυψαν εγκληματικές ενέργειες ενάντια στην Κούβα, εκτελεσμένες από αντεπαναστατικές, αντικουβανικές οργανώσεις που σχεδιάζονται και οργανώνονται σε αμερικανικό έδαφος, με την ανοχή και την υποστήριξη του επίσημου κράτους των ΗΠΑ και έχουν στοιχίσει τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους, έχουν αφήσει χιλιάδες άλλους ανάπηρους και έχουν προκαλέσει τεράστιες ζημιές στην οικονομία του νησιού.
Απαράδεκτες οι συνθήκες κράτησης
Η κουβανική αντιπροσωπία περιέγραψε τις απάνθρωπες συνθήκες κράτησης των 5 Κουβανών, σε πλήρη απομόνωση για 13 ολόκληρα χρόνια. Οι συγγενείς τους κατήγγειλαν ότι όλα αυτά τα χρόνια οι αμερικανικές αρχές αρνούνται ακόμα και την έκδοση ταξιδιωτικών εγγράφων για να τους επισκεφθούν ακόμη και οι πιο στενοί συγγενείς τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της απάνθρωπης συμπεριφοράς και της υποκρισίας των ΗΠΑ απέναντι στους «5» είναι ότι ενώ προβλέπεται να απελευθερωθεί ο Ρενέ Γκονζάλες, λόγω έκτισης του 85% της ποινής του, οι όροι της αποφυλάκισής του είναι εξοντωτικοί, τον υποχρεώνουν να μείνει κάτω από ασφυκτικό έλεγχο στο Μαϊάμι, περιοχή δραστηριότητας των αντεπαναστατικών συμμοριών που ο ίδιος αποκάλυψε, του απαγορεύουν να ταξιδέψει στην Κούβα που διαμένει μόνιμα η οικογένειά του. Τόνισαν, τέλος, ότι έχουν εξαντληθεί όλα τα νομικά μέσα πίεσης για την απελευθέρωσή τους και ότι είναι επιτακτική ανάγκη να δυναμώσει ο πολιτικός αγώνας, η διεθνής αλληλεγγύη του εργατικού - λαϊκού κινήματος για την απελευθέρωση των 5 Κουβανών πατριωτών.
Σε παρέμβασή του ο Γιώργος Τούσσας εξέφρασε την αλληλεγγύη του ΚΚΕ στους 5 Κουβανούς και αναφέρθηκε στις πολύμορφες δράσεις, συλλογή υπογραφών, παραστάσεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα για την απελευθέρωσή τους, με πρωτοβουλία του ΚΚΕ και του ταξικού εργατικού κινήματος και γενικότερα των αγωνιστικών αντιιμπεριαλιστικών συσπειρώσεων. Τέλος, επισήμανε ότι η πάλη για την άμεση απελευθέρωση και επανένωση με τις οικογένειές τους είναι μέρος του αγώνα ενάντια στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα, για την προάσπιση των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και πρέπει να συνεχιστεί με ακόμη μεγαλύτερη ένταση και αποφασιστικότητα. Το ΚΚΕ σε αυτήν την κατεύθυνση συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις μέχρι να κερδίσει το ταξικό δίκιο των λαών.


ΠΗΓΗ-ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: