Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Ν' ανακληθούν οι απολύσεις στη Λυρική Σκηνή



Οι μαζικές απολύσεις στη Λυρική Σκηνή και η απόλυση εργαζόμενης με βαριά χρόνια πάθηση, μετά από οκτώ χρόνια συνεχούς εργασίας, είναι το θέμα της Ερώτησης προς τον υπουργό Πολιτισμού, που κατέθεσαν χτες στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής, Κώστας Καζάκος, Λιάνα Κανέλλη και Γιάννης Πρωτούλης.
«Η πολιτική των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων που με συνέπεια υπηρετεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη στήριξη της ΝΔ, του ΛΑ.Ο.Σ. και της ΕΕ με αφορμή και την κρίση, χτυπάει ακόμα πιο δραστικά τα εργασιακά δικαιώματα. Εμπορευματοποιούνται ευαίσθητοι τομείς όπως είναι ο πολιτισμός και έχει δραματικές επιπτώσεις σε ειδικές κοινωνικές ομάδες όπως είναι τα ΑΜΕΑ και οι χρόνιοι πάσχοντες.




Η μοναδική λυρική σκηνή της χώρας είναι ένας χώρος, που αυτή η βάρβαρη πολιτική στο όνομα των κερδών του κεφαλαίου εφαρμόζεται σε όλο της το μεγαλείο. Πάνω από 150 εργαζόμενοι έχουν απολυθεί τον τελευταίο χρόνο, ανάμεσα σ' αυτούς εργαζόμενοι με πολυετή προσφορά στην Λυρική Σκηνή και μάλιστα μια εργαζόμενη, η  Κωνσταντίνα Σταφέτα, που εργάζεται για οκτώ συνεχή χρόνια και πάσχει από σοβαρή χρόνια πάθηση, σκλήρυνση κατά πλάκας.


Φαίνεται ότι το ίδρυμα Νιάρχου που θέλει η κυβέρνηση να παραδώσει τη Λυρική Σκηνή, την θέλει απαλλαγμένη από εργαζόμενους με δικαιώματα, με εργαζόμενους σύγχρονους σκλάβους και συμβάσεις έργου δίμηνες ή τρίμηνες για να μπορούν οι μεγαλοκεφαλαιούχοι να κερδοφορούν με τον πολιτισμό ή και να φτιασιδώνονται ως άνθρωποι ευαίσθητοι της τέχνης και των γραμμάτων.


Ερωτάται ο κ. υπουργός, τι μέτρα προτίθεται να πάρει ώστε άμεσα: 1. Να ανακληθούν όλες οι απολύσεις και αυτή της εργαζόμενης Κωνσταντίνας Σταφέτα με τη βαριά χρόνια πάθηση που δουλεύει εδώ και οκτώ χρόνια ανελλιπώς. 2. Να είναι αποκλειστικά κρατική η Λυρική Σκηνή, να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι και να χρηματοδοτηθεί αποφασιστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό για να μπορέσει ως κέντρο πολιτισμού να φέρει πιο κοντά τα αγαθά του πολιτισμού σ' αυτούς που παράγουν τον πλούτο σ' αυτή τη χώρα, τους εργαζόμενους και τη νεολαία. 3. Να σταματήσει κάθε διαδικασία και να ακυρωθούν οι όποιες αποφάσεις για την εμπορευματοποίηση της Λυρικής Σκηνής και το πέρασμα στο ίδρυμα Σταύρου Νιάρχου».


Πηγή  :www.rizospastis.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: