Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Βρετανική πρόκληση-Απελαύνονται όλοι οι Λίβυοι διπλωμάτες από τη Βρετανία .Η Βρετανία πρόκειται να αναγνωρίσει το Μεταβατικό Εθνικό Συμβούλιο, πολιτικό όργανο των εξεγερμένων της Λιβύης, ως τη νόμιμη κυβέρνηση της χώρας.



Η Βρετανία πρόκειται να απελάσει όλο το προσωπικό της λιβυκής πρεσβείας από τη χώρα, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ο λίβυος επιτετραμμένος εκλήθη στο υπουργείο Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας και ενημερώθηκε ότι εκείνος και οι εναπομείναντες λίβυοι διπλωμάτες στο Ηνωμένο Βασίλειο απελαύνονται», δήλωσε εκπρόσωπος του Φόρεϊν Όφις.


Κυβερνητική πηγή δήλωσε παράλληλα ότι η Βρετανία πρόκειται να αναγνωρίσει το Μεταβατικό Εθνικό Συμβούλιο, πολιτικό όργανο των εξεγερμένων της Λιβύης, ως τη νόμιμη κυβέρνηση της χώρας.

Ο υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ αναμενόταν να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου σχετικά εντός της ημέρας.

Σε δημοσιεύματα σε εγχώρια ΜΜΕ διατυπώθηκε η εκτίμηση ότι ο λόγος που οι βρετανικές αρχές προχωρούν στην απέλαση είναι να αντικατασταθούν οι διπλωμάτες που είχε τοποθετήσει το καθεστώς του Καντάφι με νέους που θα αποστείλει το Συμβούλιο



ΠΗΓΗ-WWW.CRETALIVE.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: