Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

[29/04/2011].ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ-Πρωτομαγιά 2011:Όπως κάθε χρόνο όπως ποτέ ξανά



125 χρόνια μετά την εξέγερση των εργατών και εργατριών στο Σικάγο η φετινή
Πρωτομαγιά είναι επίκαιρη όσο ποτέ. Το 1886 οι εργάτες στο Σικάγο διεκδίκησαν το δικαίωμα στο 8ωρο με σκληρούς και αιματηρούς αγώνες. Σήμερα οι εργαζόμενοι καλούνται να δώσουν τον δικό τους αγώνα για να μην τους αφαιρέσουν δικαιώματα και κατακτήσεις που θα μας οδηγήσουν 100 χρόνια πίσω.


Η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά έρχεται σε μια στιγμή που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ οξύνει την ολομέτωπη πολιτική επίθεσή της στα πιο στοιχειώδη εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα και στις δημοκρατικές κατακτήσεις. Προσπαθούν με κάθετρόπο να συρρικνώσουν το δημόσιο χώρο σε βάρος των κοινωνικών αναγκών και να επιτύχουν την έξοδο από την κρίση σε βάρος των εργαζομένων, ιδιαίτερα των νέων.

Η χρονική επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. € της Τρόικας συνοδεύεται με την ταυτόχρονη επίθεση σε υγεία, παιδεια και εργασία. Η κυβέρνηση και η Τρόικα, την ίδια στιγμή που δίνουν χαριστικά στις τράπεζες άλλα 30 δισ. € (συνολικά μέχρι τώρα 108 δις.), ετοιμάζουν ως συνέχεια του μνημονίου με το ενδιάμεσο δημοσιονομικό πλαίσιο 2012-2015 (που περιλαμβάνει: απολύσεις, μεωση επικουρικών συντάξεων και κοινωνικών επιδομάτων, μείωση μισθών στο Δημόσιο, περικοπή 980 κοινωνικών φοροαπαλλαγών, ένατξη στον ανώτατο συντελεστή ΦΠΑ 23% ειδών λαϊκής κατανάλωσης) μία νέα μεγαλύτερη επίθεση στα εισοδήματα των εργαζομένων, ύψους 26 δις. Παράλληλα το νέο πόργραμμα ιδιωτικοποίησεων ύψους 50 δις. προβλέπει την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας τη στιγμή που η ίδια η κυβέρνηση δηλώνει ότι στις ελβετικές τράπεζες υπάρχουν 600 δις ελληνικές καταθέσεις .
Η υπονόμευση των κλαδικών συμβάσεων έχει επιφέρει μείωση στους μισθούς ως και 30% ενώ η γενίκευση των ατομικών συμβάσεων εργασίας και η συρρίκνωση του θεσμού της «διαιτησίας» επιδεινώνουν ακόμα περισσότερο τη θέση των εργαζομένων. Ενώ επιβαρύνουν τον ΟΑΕΔ με τις ασφαλιστικές εργοδοτικές
εισφορές μας λένε ότι δεν υπάρχουν λεφτά για τους ανέργους που αγγίζουν πια σχεδόν το 1.000.000 και προωθούν την περικοπή του επιδόματος ανεργίας.
Κανένα από τα σημερινά εργασιακά δικαιώματα δεν χαρίστηκε στους εργαζομένους. Όλα κατακτήθηκαν με αγώνες του κόσμου της εργασίας. Μόνη λύση απέναντι στα σχέδιά τους είναι οι συλλογικοί, ενωτικοί και μαζικοί αγώνες όλων των εργαζομένων και η συσπείρωσή τους σε ένα κοινό μέτωπο ενάντια στην κυβέρνηση και στα μέτραπου μας ετοιμάζει.
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑΣΤΙΣ 10:30 ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
Το Γραφείο Τύπου
29/4/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: