Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Λοβέρδος: Στο 12% η ανεργία το Μάρτιο


Στο 12% εκτιμά ο υπουργός Εργασίας κ. Α. Λοβέρδος πως θα εκτιναχθεί η ανεργία το Μάρτιο (βάσει και των προβλέψεων της ΕΣΥΕ), με τις ελαστικές μορφές απασχόλησης να σημειώνουν άνοδο, καθώς η μερική - εκ περιτροπής απασχόληση, έχει ήδη ανέλθει στο 6 – 6,5% από 5,8% τον Οκτώβριο. Στο τέταρτο τρίμηνο το ποσοστό της ανεργίας σκαρφάλωσε στο 10,3%, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ΕΣΥΕ.
Σε παρέμβασή του κατά την συζήτηση πρότασης νόμου του ΚΚΕ για τα εργασιακά στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής , ο υπουργός Εργασίας ανήγγειλε την εντός των ημερών κατάθεση του νομοσχεδίου με το οποίο ρυθμίζονται οι περιπτώσεις των ευέλικτων μορφών απασχόλησης.

«Μετά την επεξεργασία του από την ΟΚΕ -την ερχόμενη Τρίτη- δεν μένει τίποτα πια από την κατάθεση του σχεδίου νόμου προ του Πάσχα, ώστε αμέσως να είναι πρώτη προτεραιότητα για ψήφισή του» είπε.
Ο υπουργός για άλλη μια φορά επιτέθηκε εναντίον ορισμένων «προβοκατόρων, εγκάθετων εχθρών της χώρας, συστηματιών» που οδηγούν δημόσιους υπαλλήλους στην παραίτηση γιατί η κυβέρνηση θα τους χτυπήσει ώριμα δικαιώματα με ξαφνικό νομοσχέδιο. Ο ίδιος πάντως τόνισε ότι έως το 2013 δεν θίγεται όχι μόνο αυτός που θεμελιώνει δικαίωμα τότε, αλλά δεν χάνει καν το δικαίωμά του εκείνος που επιλέγει να παραμείνει στην υπηρεσία του.
Από την Επιτροπή απορρίφθηκε η πρόταση νόμου του ΚΚΕ «για τις εργασιακές σχέσεις στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, στη βάση της αρχής της πλήρους και σταθερής δουλειάς για όλους με δικαιώματα».
Στην πρότασή του το ΚΚΕ πρότεινε -μεταξύ άλλων- μονιμοποίηση των συμβασιούχων ορισμένου και αορίστου χρόνου και των συνδεόμενων με συμβάσεις έργου που υποκρύπτουν σχέση εξαρτημένης εργασίας, κατάργηση των προγραμμάτων Stage και των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

Πηγή:www.reporter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: