Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Οι Γερμανοί μαθητές δεν μπορούν να διακρίνουν τη δικτατορία από την Δημοκρατία !


Η Γερμανική νεολαία εξισώνει ναζισμό και δημοκρατία


Ένα μεγάλο μέρος των μαθητών της Γερμανίας θεωρεί ότι δεν υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ της ναζιστικής και δημοκρατικής Γερμανίας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποίησε το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου.
Συγκεκριμένα από τους 7.500 χιλιάδες μαθητές που ρωτήθηκαν, περίπου οι μισοί απάντησαν ότι η ναζιστική Γερμανία ήταν μια δημοκρατία και το 40% των μαθητών πιστεύουν ότι δεν υπάρχει σχεδόν καμία διαφορά μεταξύ του ναζισμού, της Ανατολικής, της Δυτικής Γερμανίας και τη ενωμένης πλέον Γερμανίας. 
«Σε γενικές γραμμές, οι πολιτικές και ιστορικές γνώσεις πολλών μαθητών είναι περιορισμένες. Πολλοί μαθητές δεν έχουν την ικανότητα να διακρίνουν τη δημοκρατία από τη δικτατορία.
Αυτή η ομάδα των μαθητών πιστεύει ότι το κράτος δικαίου, τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι ατομικές ελευθερίες εκπροσωπούνται ισότιμα και στα τέσσερα συστήματα», δηλώνουν με ανησυχία σε ανακοίνωσή τους οι ερευνητές.
Η μελέτη πραγματοποιήθηκε στα κρατίδια της Βάδης-Βυρτεμβέργης και της Βαυαρίας, της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας και σε δύο ανατολικά κρατίδια, τη Θουριγγία και τη Σαξονία-Άνχαλτ και οι μαθητές που απάντησαν στις ερωτήσεις ήταν ηλικίας 14 και 15 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: