Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Για την καταστολή των λαϊκών διαδηλώσεων την Κυριακή 12/02 στο κέντρο της Αθήνας.


Για την καταστολή των λαϊκών διαδηλώσεων την Κυριακή 12/02 στο κέντρο της Αθήνας.

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καταγγέλλει το κρατικό σχέδιο καταστολής και τρομοκράτησης του λαού.
Τεράστια ευθύνη έχει η κυβέρνηση. Την ίδια στιγμή που μέσα στη Βουλή η μαύρη συμμαχία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ μαζί με τη Μπακογιάννη και τα αποκόμματα του ΛΑΟΣ ψήφιζαν τη χρεοκοπία του λαού με το νέο μνημόνιο, στους δρόμους εξελλίσονταν οργανωμένο σχέδιο εκφοβισμού και τσακίσματος του λαού.
ΜΑΤ και κουκουλοφόροι συντονισμένα επιχείρησαν να διαλύσουν τις μεγαλειώδεις λαϊκές διαδηλώσεις.
Το σχέδιό τους απέτυχε. Παρά τις άγριες επιθέσεις, τους τόνους των χημικών και τη δράση προβοκατόρων που επιδόθηκαν σε εμπρησμούς κτιρίων ακόμα και πλιάτσικο οι διαδηλωτές έσπασαν το φόβο και την τρομοκρατία.

Έδειξαν ότι ο λαός έχει τη δύναμη να διαλύσει τα σχέδιά τους. Οι χιλιάδες διαδηλωτές περιφρουρημένα και μαχητικά παρέμειναν για πολλές ώρες στο κέντρο της Αθήνας.
Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι καμία σχέση δεν έχουν με το οργανωμένο λαϊκό και φοιτητικο κίνημα οι κουκουλοφόροι. Είναι μηχανισμοί που αξιοποιούνται από το κράτος για να συκοφαντήσουν το μαζικό κίνημα, να ενισχύσουν τα μέτρα καταστολής, να καταργηθεί το άσυλο. Εχθρεύονται το ταξικό εργατικό κίνημα και τους λαϊκούς αγώνες. Πρέπει οι φοιτητές να τους απομονώσουν μαζί με όσους τους στηρίζουν και τους θεωρούν «κομμάτι του κινήματος».
Καλούμε τους φοιτητές-σπουδαστές και τους φοιτητικούς συλλόγους σε ετοιμότητα για να εμποδίσουν οποιαδήποτε απόπειρα λήψης αυταρχικών μέτρων. Με μαζικό και ισχυρό φοιτητικό κίνημα, με οργάνωση σε κάθε σχολή, τμήμα, εργαστήριο και αμφιθέατρο δίνουμε απάντηση στους φανερούς και κρυφούς μηχανισμούς του κράτους, παλεύουμε για επιστήμη και εξουσία στην υπηρεσία του λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: